Diari Més

Obren un nou concurs per adjudicar els locals comercials del Mercat Central

L’Ajuntament està preparant un nou plec de clàusules per la licitació dels catorze locals de la planta subterrània, amb la intenció d’ocupar-los aviat

La planta subterrània del Mercat està ocupada per Mercadona i pels catorze locals comercials, encara per fer.

Obren un nou concurs per adjudicar els locals comercials del Mercat CentralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’empresa municipal Espimsa està treballant en un nou plec de clàusules que faciliti l’adjudicació de la cessió dels locals comercials que es troben a la planta subterrània del nou edifici del Mercat Central. En dues ocasions, el concurs públic per la licitació d’aquests espais ha quedat desert. Cal recordar que són catorze el nombre de locals comercials ubicats a la planta subterrània –al costat del Mercadona–, dos d’ells destinats a la restauració.

Aquests locals tenen una dimensió d’entre 15 i 51 metres quadrats. Segons el plec de clàusules que recollia les condicions per la cessió d’aquests espais, el local més gran suposava un cost de 120.926 euros per a un termini de 15 anys. Per contra, assumir la concessió del local més reduït costaria 41.370 euros. En tots els casos, el plec establia que el pagament del preu de la concessió d’ús s’havia de realitzar en terminis, de manera que el 100% del seu cost hauria d’estar abonat deu mesos després de la formalització de la cessió. A més, el plec de condicions també establia que el cessionari hauria d’abonar la tarifa corresponent, de manera mensual, a les despeses comunes generades a l’immoble, referent a les despeses de manteniment, neteja i subministrament. Aquests fets han provocat un rebuig entre una part del sector comercial que ha decidit no apostar per aquests locals.

Tant és així que l’Ajuntament s’ha vist obligat a implantar unes altres condicions, per tal de garantir l’ocupació total dels catorze locals comercials de la planta subterrània del Mercat Central. Actualment, a tres mesos de l’obertura prevista de les noves instal·lacions, Espimsa ha adjudicat ja un dels locals i, segons assegura la regidora de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona, Elvira Ferrando, n’hi ha dos més a punt de ser adjudicats. «Estic segura que amb les noves condicions omplirem els locals i donarem vida a la planta subterrània del Mercat», va explicar Ferrando.

Per la seva part, la presidenta del Mercat Central, Maria Virgili, va assegurar que «seria ideal que, quan el Mercat obri, tots els locals tinguin, almenys, propietari. I si no és així, confiem que quan es vegi l’activitat del Mercat, els comerciants s’espavilaran i omplirem la planta subterrània». Per altra banda, Mercadona també ha dit la seva, i ha assegurat que no seria la primera vegada que un mercat obre i hi ha algunes parades tancades. La companyia ha assegurat que el supermercat obrirà les seves portes el mateix dia que obri el Mercat.

Després de gairebé una dècada

L’Ajuntament i els paradistes fixen el 10 de gener com a data d’obertura del Mercat Central. L’obra civil es troba al 90% de l’execució i la previsió és que el 15 de desembre estigui tot enllestit. Els paradistes ja poden entrar a les instal·lacions del nou Mercat a confeccionar les seves parades. Així ho va assegurar la regidora de Comerç, Elvira Ferrando, que va afegir que el 15 d’octubre s’acaba el termini per presentar la documentació requerida i així poder entrar a remodelar les instal·lacions. «L’obra civil i la confecció de les parades es portarà a terme de manera paral·lela», deia Ferrando. El Mercat obrirà inicialment amb 43 punts de venda d’un total de 48 parades.

Segons va explicar el tècnic de l’Ajuntament, Daniel Milà, durant la visita dels mitjans de comunicació a les obres del Mercat, només falta per fer el terra i el revestiment de fusta per tapar les instal·lacions i aïllar acústicament l’espai. També va explicar que cada parada podrà decorar-la i fer les instal·lacions elèctriques al seu gust dins d’uns paràmetres. La intenció és que cada parada tingui la seva personalitat. Una altra de les curiositats del nou Mercat és la recuperació i restauració d’una parada antiga que presidirà l’espai.

Tal com va avançar Diari Més, Ferrando va confirmar l’acord amb l’empresa constructora per recuperar la gestió de l’aparcament i va explicar que ja s’ha portat a terme un primer pagament de 750.000 euros perquè els proveïdors segueixin treballant en l’obra. De moment, Espimsa està buscant la financiació.

El Mercat estarà format per 48 parades distribuïdes per illes.

Obren un nou concurs per adjudicar els locals comercials del Mercat CentralCristina Aguilar

tracking