Diari Més

Celebració Patronal

La Policia Nacional va detenir 170 acusats de tràfic d'éssers humans

El comissari Yubero remarca l’efectivitat dels seus agents, 25 dels quals van ser condecorats aquest dimarts

El comissari en cap de Tarragona entregant una

El Dia de la Policia distingeix a 25 funcionaris del cos a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Estrangeria i Fronteres del Cuerpo Nacional de Policia ha detingut al llarg del 2016 a 170 individus relacionats amb delictes relatius al tràfic d’éssers humans. Els arrestos s’han produït arran d’un centenar d’investigacions que han tingut diferents vessants dins d’aquesta l’explotació humana, com són la prostitució coactiva, l’afavoriment de la immigració irregular, la falsificació documental i el frau a organismes públics.

Les dades les va donar a conéixer aquest dimarts el recentment incorporat comissari provincial, Carlos Yubero, al llarg de l’acte de celebració dels Ángeles Custodios, patró de la Policia. En aquest acte es va condecorar amb 25 Creus al Mèrit Policial a funcionaris d’aquest cos que han destacat per la seva efectivitat. També es van entregar distincions a nou persones representants de diferents institucions per la seva col·laboració amb el Cuerpo Nacional de Policia.

En l’àmbit d’estrangeria, s’han incoat 184 expedients d’expulsió i s’han fet 90 detencions per infraccions de la Llei Orgànica d’Estrangeria que han donat com a resultat l’expulsió de 32 persones del país.Entre les dades que va donar a conèixer el cap policial es troben les intervencions de la Policia Judicial del CNP (Cuerpo Nacional de Policia) en l’àmbit de les drogues. S’han intervingut al llarg del 2016 més de 160 quilos de cocaïna, 41 quilos de cànnabis, 4.400 plantes de marihuana. Les actuacions en aquest aspecte han permès també la confiscació de 18 vehicles, així com diverses armes, entre les quals es troben dues pistoles, 1 subfusell, 2 quads i gran quantitat de material destinat al cultiu del cànnabis, a més de centenars de milers d’euros en metàl·lic, telèfons mòbils i ordinadors.

Crim organitzat

Aquest cos policial ha detingut durant l’any a 200 persones en una vuitantena d’investigacions portades a terme per agents de Tarragona, Reus i Tortosa contra el crim organitzat. No tan sols ha estat en l’àmbit del tràfic de drogues, sinó que s’ha actuat en estafes i delictes informàtics. Dins els serveis destacats, Yubero ha informat de la identificació a Barcelona d’un desaparegut el 1985 a Tarragona, sense que donés més detalls del cas.

Al llarg del matí de celebració policial, el comissari va agrair l’entrega i efectivitat dels seus agents, que fins i tot –afirmà– havien posat la seva vida en perill. Emilio Ablanedo, subdelegat del Govern central ha fet un singular i poc habitual discurs parlant de l’àntiga Grècia i les lleis.

tracking