Diari Més

Promoció

El Port participa a la fira hortofrutícola internacional Fruit Attraction

L'esdeveniment se celebra a Madrid del 5 al 7 d'octubre

El Port de Tarragona compta amb un estand propi a la fira Fruit Attraction.

El Port participa a la fira hortofrutícola internacional Fruit AttractionCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Port de Tarragona participa un any més a la fira Fruit Attraction, que enguany se celebra a Madrid del 5 al 7 d’octubre. La fira, que reuneix una gran quantitat d’operadors hortofrutícules internacionals, compta amb més de 30.000 m2 d’oferta per a expositors i enguany hi participen més de 1.000 empreses. Tarragona reforça la seva promoció completant la seva presencia amb Arola Aduanas i Consignaciones, Fruport Tarragona SL i DP World Tarragona, SA.

Cal dir que la localització estratègica en el sud d'Europa del Port de Tarragona ha contribuït a reforçar les relacions internacionals, especialment en la importació de fruita, convertint-se en un referent internacional i consolidant-se com a port d'entrada per a fruita tropical a la península Ibèrica. Per altra banda, per donar sortida al trànsit hortofructícola, el Port disposa d'unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció a la Mediterrània per a la distribució cap a la península Ibèrica i Europa.

El tràfic de productes hortofrutícoles està tenint un fort creixement al Port de Tarragona, que el 2015 va superar les 161.000 tones amb un especial protagonisme dels kiwis, principalment d’Itàlia i Nova Zelanda, i la pinya i plàtans que arriba procedent de Costa Rica. En el que portem del 2016, el Port ha mogut gairebé 110.000 tones, un 7,7% més que en el període de gener-agost del darrer any.

Cal dir que el Port de Tarragona disposa d’unes instal•lacions refrigerades de més de 20.000 m2 amb una terminal de contenidors que complementa els serveis a l’exportació, com per exemple els controls de qualitat o etiquetatge, entre d’altres. A més, també té connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. La major part dels kiwis que es consumeixen a la Península entren pel Port de Tarragona, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. L'oferta de serveis regulars es completa amb el Canadà i els Estats Units d'Amèrica.

tracking