Diari Més

L'oposició demana obrir a concurs la gerència del Patronat de Turisme

La regidora Inma Rodríguez (PP) justifica el cessament del gerent «per una pèrdua de confiança»

Imatge d'arxiu de Carles Sans amb

El consistori investiga irregularitats en la gestió del Patronat de TurismeACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els partits de l’oposició de l’Ajuntament de Tarragona proposen obrir a concurs públic la plaça de gerent del Patronat de Turisme, que quedarà buida després del cessament de l’actual gerent, Carles Sans, per falta de confiança de l’equip de govern. Així ho han explicat a Diari Més, després que, aquest dijous al matí, la regidora de Turisme, Inma Rodríguez, es reunís amb els portaveus dels grups municipals per donar explicacions sobre el cessament de Sans. L’Ajuntament va fer públic un anunci per recollir currículums i seleccionar el nou gerent, procés que, per norma general, es porta a terme quan s’ha d’escollir un càrrec de confiança.

«La pèrdua progressiva de confiança». Aquest és el principal motiu de la regidora de Turisme, a l’hora de cessar la figura de l’actual gerent del Patronat de Turisme. Aquesta ve donada per les continues advertències, per part de l’interventor, sobre la necessitat de treure a concurs públic la contractació de dos serveis –la gestió de les xarxes socials i la comercialització del Tarragona Convention Bureau–. «Si jo signava les factures que es van presentar, se sobrepassava la quantitat econòmica permesa a l’hora de fer contractes menors –fins a 18.000 euros–», explica Rodríguez. La regidora assegura que quan es va incorporar al càrrec, ara fa sis mesos, la situació era greu, ja que hi havia una sèrie de factures, amb una despesa elevada, sense consignació. Rodríguez ha confessat a aquest mitjà que «no poso en entredit la seva trajectòria professional, però la confiança s’ha anat deteriorant».

Per altra banda, la regidora de Turisme lamenta que el sector hoteler hagi filtrat la informació, ja que «d’aquesta manera, el prestigi de Sans s’ha vist afectat i no era la nostra intenció», assegura Rodríguez. A més, assegura que, durant la reunió amb el sector privat celebrada dimecres, els hotelers i restauradors van confessar que no tenien coneixement d’aquesta situació. Rodríguez vol destacar que no s’acusa Sans de delictes greus, sinó d’irregularitats administratives.Per la seva part, el primer tinent alcalde, Alejandro Fernández, ha assegurat que el cessament no té res a veure amb una decisió política, «ja que dels quatre gerents que controla el Partit Popular, s’han ratificat tots menys un, i a cap l’hi hem preguntat per la seva ideologia». Fernández, també ha lamentat la filtració de la informació que «malauradament, ha obligat a la regidora a mostrar la documentació i perjudicar a Sans».

Canvis d’opinions?

A part de la petició que ha fet l’oposició d’obrir a concurs públic la plaça, la majoria dels grups municipals del consistori van canviar el seu posicionament, després d’escoltar les explicacions de la regidora Inma Rodríguez, i van lamentar que l’equip de govern no informés de la situació. La regidora de CiU, Cristina Guzmán, s’ha mostrat prudent i ha assegurat que «cal esbrinar si el que ens ha explicat la regidora és del tot cert. A més, creiem que, donat el cas, haurien d’haver-nos convocat d’urgència». Per altra banda. el portaveu de Ciutadans, Rúben Viñuales, entén la pèrdua de confiança, però es mostra preocupat «pel sisme entre el sector privat i el sector públic, que Sans va aconseguir cohesionar». Pau Ricomà, portaveu d’ERC, continua confiant amb l’actual gerent del Patronat, ja que «falta per veure si les irregularitats són imputables, ja que no s’ha fet cap delicte greu. Per mi els motius no justifiquen la cessió». Finalment, la portaveu d’Iniciativa per Catalunya Verds, Arga Sentís, ha dit que «s’ha de ser molt exigent amb el procés de selecció de les gerències» i ha lamentat «l’espectacle mediàtic» dels últims dies.

tracking