Diari Més

Salvament

Inversió de tres milions d'euros per sis anys d'assistència a les platges

L’alcalde anuncia la renovació del contracte amb Creu Roja, que va duplicar el numero de serveis que va fer a Tarragona

Creu Roja dóna assistència al cinquanta per cent de les platges de l'Estat, 75 d'elles a Catalunya.

Inversió de tres milions d'euros per sis anys d'assistència a les platgesCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament invertirà prop de tres milions d’euros en la renovació per sis anys del contracte de servei de salvament i socorrisme que Creu Roja presta a les platges tarragonines. La notícia la va donar a conèixer l’alcalde al llarg de l’acte de presentació de les dades del balanç del final de la campanya de la temporada d’estiu, en l’àmbit estatal, que l’entitat humanitària va voler donar a conèixer a Tarragona.

Creu Roja va prestar 7.750 assistències sanitàries, entre traumatismes, picades i altres incidències menors. Les assistències socials van ser 3.518 i les relacionades a la identificació amb polseres de nens van ser 57. Onze menors es van extraviar i localitzar posteriorment i es va duplicar el número de serveis d’ajuda a discapacitats, especialment amb la utilització en 360 casos de les tres cadires amfíbies per persones amb mobilitat reduïda instal·lades a la platja de l’Arrabassada de Tarragona.

Imprudències evitables

Els responsables de Creu Roja, Carmen Hernàndez, a nivell estatal, i Ramon Grau, president provincial, van fer especial menció als actes relacionats amb les imprudències. Mentre la directora de salut i socors de l’entitat declarava què «nou de cada deu accidents es poden evitar, perquè són fruit del factor humà». El protagonista d’aquest apartat de l’estadística eren els salts des de les roques. Els socorristes de Creu Roja han hagut d’atendre sis casos, la pràctica totalitat tenia com a protagonistes a menors d’edat. Afortunadament, van explicar, no es va registrar cap cas greu i, simplement, es limitaven a informar els pares d’aquestes greus imprudències. Segons els responsables, les conseqüències de saltar des de les roques poden ser, per exemple, una paraplegia o lesions importants. En aquest sentit Grau va agrair la conscienciació social, cada vegada més estesa, de què no sempre un fet amb conseqüències lesives és producte d’una manca d’atenció del socorrista, sinó que també es contempla la possibilitat que la mateixa víctima no mesurés les conseqüències dels seus actes. La bondat climatològica d’aquest estiu, força calorós –deia l’alcalde– ha comportat per una banda una gran assistència a les platges durant moltes hores del dia i per l’altra que no s’haguessin de lamentar problemes relacionats amb la climatologia.

El balanç general ha estat positiu i només s’han produït dues morts dins de l’aigua, tot i que van aclarir que no sempre es tracta d’un ofegament per immersió, mala mar o els corrents sinó que pot esdevenir com a conseqüència de problemes de salut quan la víctima està dins l’aigua. Aquests dos casos van tenir com escenari la Pineda i la Platja Llarga de Tarragona.L’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, va aprofitar per conscienciar sobre el civisme, relacionant el repartiment de 2.650 cendrers a les platges amb el fet que les burilles són un greu atemptat contra el medi ambient, ja que no són biodegradables.

Creu Roja ha donat servei aquest any a les platges de Deltebre, l’Ampolla, l’Ametlla de mar, la Pineda, Creixell, Roda de Berà i Tarragona ciutat. En l’àmbit de Catalunya l’entitat ha hagut de rescatar 100 banyistes, ha fet un total de 12.360 assistències sanitàries, s’han fet 50.000 avisos preventius. Vint persones han mort a la totalitat de les platges catalanes del 15 de juny al 15 de setembre.

tracking