Diari Més

Concurs de Castells

Tarragona, a punt pel Concurs de Castells amb més colles

Un total de 20 colles actuaran el dissabte 1 d'octubre, mentre les 12 millors ho faran l'endemà

Tarragona, a punt pel Concurs de Castells amb més colles

Tarragona, a punt pel Concurs de Castells amb més collesMauri

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Tarraco Arena Plaça (TAP) acollirà el proper cap de setmana de l’1 i el 2 d’octubre el XXVI Concurs de Castells, la gran cita de la temporada castellera caracteritzada per la seva dimensió internacional i el seu ressò mediàtic. En aquesta nova edició de l’esdeveniment hi participaran 32 colles que es repartiran en dues jornades: 20 colles actuaran el dissabte 1 d’octubre a partir de les 16.30h, mentre que les 12 millors ho faran el diumenge 2 d’octubre a partir de les 10h.

El principal element del Concurs serà el paper de les colles que hi participen, que provaran les seves millors construccions. Cal dir que aquest serè el Concurs de Castells més internacional, ja que comptarà amb l’actuació dels xinesos Xiquets de Hangzhou. Per altra banda, es realitzarà un acte paral·lel el dissabte a les 12h a la plaça de la Font que consistirà en una diada castellera internacional amb la participació dels Xiquets de Copenhaguen, els Castellers de París, els Castellers d’Andorra i els Castellers of London.

A l’exterior de la Tarraco Arena Plaça, al carrer Mallorca, s’ubicarà l’Espai Concurs, on s’instal·larà una pantalla gegant on els aficionats podran seguir les dues jornades castelleres. També hi haurà una quinzena d’expositors que posaran a la venda diversos productes relacionats amb el món dels castells, com per exemple el marxandatge oficial de la 26ª edició del Concurs. Per altra banda, enguany se celebrarà la segona edició consecutiva de la revetlla festiva, que tindrà lloc el dissabte a les 23.30h a la Capsa de Música i anirà a càrrec del grup de versions Cat Rock.

Les entrades pel diumenge, exhaurides

Les entrades que es van posar a la venda el mes de juliol per assistir a la jornada del Concurs de Castells del diumenge 2 d’octubre es van exhaurir en pocs minuts. Per altra banda, ja s’han venut prop de 2.000 entrades per la jornada del dissabte 1 d’octubre a un ritme més elevat que altres anys.

Els organitzadors volen que el bon ambient regni a plaça tant entre el públic assistent com entre els castellers. Per això, i amb l’objectiu de fomentar el ‘fair play’, el Concurs de Castells ha promogut la campanya ‘Rivalitat + Progrés + Respecte’, en què castellers de diferents colles recorden que l'esperit de superació del fet casteller no és incompatible amb la bona convivència de les colles a plaça.

Retransmissió en directe i cobertura internacional

Tac12 i La Xarxa retransmetran en directe í íntegrament totes les jornades del Concurs i s’encarregaran de la producció del senyal internacional, que es posa a disposició de les TV interessades. Prop de 380 professionals, entre periodistes i personal tècnic, de 120 mitjans diferents, s’han acreditat per seguir el certamen. Cal destacar la presència dels fotògrafs de diferents agències internacionals, així com TV del sud-est asiàtic, Oceania o el Regne Unit, entre d’altres. També hi seran presents enviats especials de rotatius francesos i alemanys. Els mitjans que habitualment segueixen l’actualitat castellera oferiran àmplies cobertures a través de ràdio, imatges i les xarxes socials.

tracking