Diari Més

L'oposició exigeix explicacions a Ballesteros sobre les noves informacions del cas Inipro

Les formacions polítiques posen en dubte que l'alcalde de la ciutat no en sabés res

Primer pla de l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, amb gest pensatiu abans de l'inici de la roda de premsa sobre els Jocs Mediterranis. Imatge de l'1 de juny del 2016

Josep Fèlix Ballesteros, govern espanyol, Jocs Mediterranis, pressupost, COE, Tarragona 2017, recursosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals d’ERC-MES-MDC, la CUP de Tarragona, CDC i Ciutadans no han tardat en mostrar el seu descontentament davant la nova informació feta pública sobre el cas Inipro, en què un informe judicial conclou que el contracte fet amb l’empresa era totalment nul, i «no hi ha res que acrediti que l’empresa va realitzar les prestacions sol·licitades». És per això que les quatre formacions polítiques demanen explicacions a Ballesteros.

Pau Ricomà, portaveu d’ERC, ha afirmat, per una banda, que «Ballesteros va assegurar que les factures d'Inipros’havien de pagar perquè els treballs s’havien realitzat», i ha afegit que «l’alcalde ha mentit i cal que doni explicacions immediatament». Per altra banda, el líder republicà ha assegurat que «no podem confiar en un alcalde que ha mentit deliberadament davant un cas que afecta directament a la credibilitat del govern de la ciutat i perjudica greument la imatge de Tarragona». Ricomà ha expressat que la ciutadania no sap «quantes vegades més i en quins temes l’alcalde ens està enganyant». «Mentir sistemàticament pot portar conseqüències irreversibles, no podem obviar que l’alcalde és el màxim responsable en temes importantíssims per la ciutat» ha conclòs Ricomà.

La CUP

Laia Estrada, portaveu de la CUP tarragonina, ha afirmat, desprésde teniraccés a l’informe pericial, indica que realment no es pot afirmar ni demostrar documentalment que els serveis s’arribessin a realitzar.És per això que Estrada també ha afegit que «el cas Inipro no es pot seguir banalitzant i minimitzant, sinó que és un cas que encara és sota secret de sumari parcialment i que sobrepassa el pretès error administratiu», i que, alhora, «ha generat i genera una gran quantitat de dubtes».Estrada ha demanat «conèixer de qui va ser la idea de convidar les tres empreses per a fer unes feines de les quals ja se’n feia càrrec la UTIC (una unitat dels Serveis Socials que treballava amb població immigrant), així com esbrinar quin paper ha tingut la màxima autoritat de l’Ajuntament, l’alcalde Ballesteros, perquè o bé no en sabia res i no ha volgut fer res per esclarir els fets, o bé n’estava al cas...». És per això que la Candidatura ha reclamant «que s’esclareixin els fets i s’exigeixin responsabilitats». «Cal fiscalitzar quin ús es fa dels diners públics, amb els quals cal ser escrupolosos, i garantir que sempre se’n faci un ús lícit i encaminat al bé comú», ha conclòs Estrada.

CDC

Albert Abelló, de CDC, tambés'ha sumat a les reaccions negatives, afirmant que«si el contingut de l’informe d’interventor de l’Estat espanyol filtrat als mitjans de comunicació és cert, està clar que no estem davant de cap mala praxis administrativa ni de gestió com ha volgut fer creure el senyor Ballesteros». I també ha afegit que «aixòdemostra que el govern socialistaha mentit reiteradament a la ciutadania en una qüestió que està afectat molt la imatge de la nostra ciutat». Abelló ha assegurat que CDC demanarà l'informe judicial per estudiar-lo, i demana que «es posi fi a l’absoluta manca de transparència que sempre ha envoltat la contractació de l’empresa Inipro per part de l’equip de govern socialista». El portaveu del grup convergent a Tarragona ha conclòs que celebra que «la justícia estigui donant passos endavant per esclarir tots els fets i esperem que, si finalment totes aquestes irregularitats se certifiquen, es preguin responsabilitats al més alt nivell».

Ciutadans

Per la seva banda, el portaveumunicipal de Ciutadans a Tarragona, Rubén Viñuales, ha anunciat que el seu partit«demanarà la dimissió de l'alcalde si nose li obre un judici oral pel cas Inipro». També ha assenyalat que «hauria de ser el mateix alcalde qui ha de replantejar-se la seva figura al capdavant de l'ajuntament si la seva situació processal es veu alterada i passa d'investigat a acusat». Viñualesha defensat«la credibilitat de l'informe pericial» i ha assegurat que «deixa en evidència la tesi exculpatoria de l'equip de govern que asseguraven que les factures corresponien a treballs executats». En el mateix sentit, ha apuntat que «tots els indicis apunten a un finançament il·legal del PSC».Finalment, el líder de C'sa Tarragona ha qualificat de «molt greus» les conclusions de l'Informe de l'Estat i ha assegurat que «s'està demostrant que l'escàndol d'Inipro va més enllà d'una mala praxi política i administrativa».

tracking