Diari Més

El 'macrobotellón' de dissabte als Jardins del Vapor indigna als veïns

El carrer del Pare Agustí Altisent i les Cent Escales van quedar plenes d’ampolles de vidre, bosses de plàstic i gots

Prop de la zona de les restes romanes estava plena de brutícia.

El 'macrobotellón' de dissabte als Jardins del Vapor indigna als veïnsCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Botelles de vidre i de plàstic, bosses de gel, paquets buits de tabac i gots. Aquest era el panorama d'aquest diumengeal matí a la zona dels Jardins del Vapor, a prop de les escales mecàniques de la plaça dels Infants, al barri del Port. Els veïns de la zona s’ho miraven amb indignació i comentaven què podien fer per solucionar aquest problema. I és que la nit del dissabte al diumenge, un grup nombrós de joves van fer un macrobotellón a la zona dels Jardins del Vapor. Alguns veïns asseguraven que aquest episodi es repeteix cada vegada que hi ha un concert o una festa a la Tarraco Arena Plaça. Aquest era el cas d’aquest dissabte, quan Abraham Mateo va actuar a la TAP.

El grup de joves, que van arribar a les Cent Escales al voltant de les onze de la nit, es van veure sorpresos per una patrulla de la Guàrdia Urbana. Els agents només van obligar als joves a marxar del lloc, però no van portar a terme cap identificació ni detenció. Segons expliquen els veïns del carrer del Pare Agustí Altissent, quan la policia va marxar, el grup de joves va tornar i «van estar fent xauxa fins a les tres de la matinada». Els mateixos veïns van ser els encarregats de trucar a la policia, ja que el soroll era inaguantable, expliquen.

Però la zona de les Cent Escales i dels Jardins del Vapor no van ser les úniques que van patir sorolls i crits durant la nit. Els veïns dels carrers Pere Martell, Mallorca, Francesc Bastos, Ramon i Cajal i Caputxins també es van aixecaraquestdiumenge amb botelles, vidres i gots per les voreres. Durant tot el dia, les xarxes socials bullien i els testimonis explicaven la seva experiència.A més, a la zona entre les escales mecàniques i la plaça dels Infants també es van trencar els vidres d’alguns cotxes. Aquest diumenge al matí, molts veïns es van congregar a la zona per parlar sobre la problemàtica. No s’ho podien creure. Les escales situades al costat de les restes romanes dels Jardins del Vapor estaven plenes d’ampolles de vidre, bosses de plàstic i gots.

Diumenge al matí, una veïna va decidir baixar al carrer i netejar tota brutícia que van deixar els joves. «Ho faig perquè l’empresa encarregada de netejar no vindrà fins al dilluns i prefereixo fer-ho jo perquè si no vindran rates i paneroles», explicava una veïna mentre recollia les ampolles i les llençava al contenidor. La veïna, que netejava de manera voluntària, assegurava que «si no tenim la zona en condicions, la gent marxarà del barri». A més, la zona compta amb restes romanes i «és indignant que l’Ajuntament miri cap a un altre costat», deia un veí.Per altra banda, els veïns es queixen que la policia no actua adequadament. «Quan els agents arriben al lloc, els hi demanen als joves que marxin i ja està», explica un veí.

Pel que fa a l’Associació de Veïns del Barri del Port, asseguren que estan cansats d’aquesta situació. «És vergonyós, sembla que la zona baixa de la ciutat no existeix», explicava la presidenta Rosa Puig. L’associació proposa a l’Ajuntament tancar la zona dels Jardins del Vapor, ja que hi ha veïns que tenen por de passar per les Cent Escales. «Fins i tot es poden trobar xeringuilles», explica Puig. Aquest dimecres, la presidenta tindrà una reunió amb l’Ajuntament per parlar de la problemàtica.

Informar a l’Ajuntament

Els veïns de la zona asseguren que no estan disposats a patir més aquesta desagradable situació, i que si continua així, hauran de prendre mesures. De moment, alguns veïns, que comentaven la nit, van agafar imatges de les escales i del solar, amb la intenció d’enviar-les a l’Ajuntament, «perquè s’assabentin de l’escampall que hi ha a la zona dels Jardins del Vapor», explica Antonia Llavall.

Durant la nit, els joves van trencar vidres d'alguns cotxes.

El 'macrobotellón' de dissabte als Jardins del Vapor indigna als veïnsCarla Pomerol

Una veïna va baixar, a primera hora del matí, a netejar la zona.

El 'macrobotellón' de dissabte als Jardins del Vapor indigna als veïnsCarla Pomerol

tracking