Diari Més

Reconeixement

Xammar recull el premi El Balcó-Tarragoní de l'any 2016 coincidint amb el Pregó de Santa Tecla

La Presidenta d'Òmnium Cultural al Tarragonès, Rosa Maria Codines, va destacar que el premiat ha estat tota la seva vida "al costat del nostre petit país"

Francesc Xammar va recollir el premi en un acte celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament.

Xammar recull el premi El Balcó-Tarragoní de l'any 2016 coincidint amb el Pregó de Santa TeclaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala de plens de l’Ajuntament de Tarragona va acollir el passat 21 de setembre l’acte d’entrega del 39è Premi El Balcó-Tarragoní de l’any atorgat per Òmnium Cultural del Tarragonès, que enguany s’ha entregat al jesuïta Francesc Xammar. L’esdeveniment va coincidir amb el Pregó de Santa Tecla.

La presidenta d’Òmnium Cultural del Tarragonès, Rosa Maria Codines, va destacar el compromís social de Xammar. La presidenta va afirmar que el jesuïta ha estat«al llarg de tota una vida al costat de la gent d'arreu d'un món immens, la que pateix, i també al costat del nostre petit país, en aquest mateix món immens».

Per la seva banda, l’actual president del Pacte Pel Dret a Decidir a Tarragona va oferir un discurs en que va demanar als ciutadans que no deixin«que els polítics es corrompin a costa de la misèria de la gent, ni que els empresaris tractin de forma indigna els treballadors».

En finalitzar l’acte, una cinquantena de persones van traslladar-se a l’Hotel Ciutat de Tarragona per celebrar el sopar d’homenatge al guardonat. Durant la vetllada també es van entregar les distincions d’Òmnium Cultural als seus Socis d’Honor. Aquest any 2016 la insígnia de plata de l’Entitat fou concedida a Josep-Lluís Carod-Rovira, que va ser-ne el President entre els anys 1979-1991, a en Salvador-Joan Rovira i Gómez que va ser membre de la Junta durant els anys 1979-1986, i Teresa Comas i Andreu que també fou membre de la Junta durant els anys entre 1983-1991.

tracking