Diari Més

Els tarragonins planten cara a la pluja per vibrar amb la Professó del Braç

Grans i petits han omplert carrers i carrerons per veure un dels actes més sentits de Santa Tecla

Els membres de diverses confraries de Setmana Santa de Tarragona han estat els portants del Braç de Santa Tecla.

Els tarragonins planten cara a la pluja per vibrar amb la Professó del BraçElisabet Soler

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ni els trons, ni els llamps ni la pluja han pogut aturar un dels actes més sentits de la festa major de la ciutat: la Professó del Braç de Santa Tecla. Grans i petits han sortit al carrer amb els seus paraigües per omplir carrers i carrerons amb l’emoció del moment, que s’ha vist reflectida en els seus amplis somriures i les cares de felicitat en sentir les primeres notes de les diferents melodies de tots els elements del Seguici Popular. Aquells que participen en l’acte des de dins també ho han viscut amb la mateixa o més intensitat: aquesta ha estat la tercera i última sortida del Seguici Popular al complert, i els membres les diverses entitats han volgut gaudir d’aquest moment al màxim i fer vibrar amb ells a tota la ciutat.

Tot i que els impressionants llamps d’aquest vespre han creat més d’un cop l’alerta entre els tarragonins, l’acte ha pogut tirar endavant. Els elements del seguici han portat la tradició, la gresca i la xerinola pels carrers de la Part Alta, tot i que algunes bèsties –com l’Àliga o la Mulassa- han agut de tapar-se a estones amb una lona de plàstic per no sortir mal parades de la pluja. Així doncs, portants, balladors i músics han brillat en tot el seu esplendor en una professó multitudinària.

A les vuit del vespre ha arribat el moment més esperat: la sortida del braç de Santa Tecla, símbol identitari de la ciutat. Enguany els encarregats de portar el braç han estat els membres de diferents confraries de Setmana Santa de Tarragona. Entre ells, Joan Aregio, membre de la Reial Germandat de Jesús Nazarè. «És el segon any que porto el Braç. Per mi és una sensació especial i única», ha explicat Aregio.

La sortida del Braç de la Santa també és molt especial pel públic tarragoní. «Jo sóc de Tortosa, però fa 46 anys que visc a Tarragona i em sento d’aquí –afirma Teresa Cid, una senyora de 81 anys que seia a primera fila dins la Catedral­–. Des que vaig arribar aquí que no fallo mai, cada any vinc a veure la sortida del Braç i em poso al mateix lloc».

El tabernacle de la Santa ha recorregut els carrers atapeïts de la ciutat fins a arribar un altre cop al pla de la Seu. En aquestes alçades de la Professó però, la pluja ha passat factura i ha privat als els elements del Seguici Popular de fer la ballada conjunta. Un copel Braç ja ha entrat a la Catedral, els elements del Seguici Popular han baixat fins la plaça de la Font per acabar amb una tanda de lluïment.

tracking