Diari Més

«La meva caca és molt dolça i d'això en van fer la Mulassa de xocolata els de Reus»

El Ball de Dames i Vells compleix amb les expectatives fent escarni dels Jocs Mediterranis, els polítics locals i estatals, sense deixar-se res ni ningú

«La meva caca és molt dolça i d'això en van fer la Mulassa de xocolata els de Reus»

«La meva caca és molt dolça i d'això en van fer la Mulassa de xocolata els de Reus»Cristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No s'hasalvatni Déu. Tarragona s'harigutde si mateixa gràcies al Ball de Dames i Vells, en una vigília de la Festa Major de Santa Tecla on tothom ha corregutel perill de quedar ben retratat. Per a molts, ha estatun dels moments més esperats, ja que alguns s’hanapropat fins al cor de la Sala Trono més de dues hores abans que comencés l’espectacle.

Una entrada triomfal, a ritme de bombo i d’aplaudiments, ja augurava que les ovacions del públic serien la tònica de la tarda. D’entrada, part del públic es sorprenia en veure que, enguany, l’actor Oriol Grau –un dels artífexs a l’hora de recuperar aquest ball parlat– ocupava el paper de dama i Fermí Fernández, de vell.

En només començar, a les grans companyies químiques de la demarcació ja se’ls devien posar de tots colors les orelles, perquè la primera reflexió esperpèntica del grup de Dames i Vellsha estaten referència a canviar el nom de Costa Daurada per «Costa Fumada». Seguint la melodia de la nadala Fum, fum, fum, han cridat «fum que ens axixarra, ai Repsol, mira que ets guarra». Sense deixar en cap moment un llenguatge descarat i amb al·lusions al sexe, han fetun repàs del darrer any, tant a nivell local, estatal com mundial.

Així, no ha sigut cap nosa que el personatge del Batlle expliqués que «demanarem una altra hipoteca per un sistema que analitza l’ADN dels gossos», amb un excrement a la mà. De fet, la plana política de l’Ajuntament en sortir ben escaldada, fos quin fos el color del partit. Més enllà de les referències a l’alcalde Ballesteros «imputat», el Sargento Blasques Guàrdia Civil vha aparegutreclamant-li els papers d’Inipro. Però el Batlle li ha asseguratque el seu home de confiança no havia fet res i que això «és la Floria que m’està fent la cama per quedar-se amb el meu lloc».

Tambéhan deixatcaure frases lapidàries com «aquesta sempre s’escaqueja, li diuen Arga Sentís, que diu que se’n va a fer pi-pi». La CUP ha estat criticada quan Dames i Vells deixaven clar que flexionaven el gènere perquè la portaveu –Laia Estrada, qui es trobava entre el públic–no es queixés.

Ara bé, un dels grans temes –i també un dels més aclamats pel públic– ha estat l’endeutament dels Jocs Mediterranis. «Però quin tracte has fet amb Santa Gadea?», li preguntaven al Batlle. Aquest responia: «Per què us penseu que vam posar el Tarracus de mascota. Té la mateixa cara d’idiota que els tarragonins». I de la ciutat veïna de Reus, tampoc se’n hanoblidat. En una de les múltiples intervencions escatològiques una de les dames ha explicatque «la meva caca és molt dolça i d’això en van fer la Mulassa de xocolata els de Reus», en referència als pastissers i la polèmica que va sorgir.

L’església, de la mà de la figura del Rector ha posatsobre la taula temes com els maristes o el cartell polèmic en el qual es besaven la Moreneta i la Mare de Déu dels Desemparats.

En aquesta ocasió tambéhan deciditintroduir un nou personatge, una resurrecció. Ni més ni menys que la de Franco. Aquest, després de fer un repàs de la ciutatha assegurata viva veu que «resulta que Tarragona és més franquista que jo».

Tot i que en algun moment els actors han tingutproblemes amb els micròfons, el ritme àgil no s'ha perduten cap moment i han mencionattemes com la moda dels Pokemon, l’atropellament de persones amb bicicleta o Barcelona World i l’arribada d’Ikea. Una barreja explosiva.

«La meva caca és molt dolça i d'això en van fer la Mulassa de xocolata els de Reus»

«La meva caca és molt dolça i d'això en van fer la Mulassa de xocolata els de Reus»Diari Més

tracking