Diari Més

Trànsit

Els radars fixes de l'A-7 desapareixeran quan funcioni el nou radar tram

Es desconeix la data en què es posarà en marxa el nou dispositiu

Vista del radar per tram de l'A-7 des del carrer de l'Internet.

Els radars fixes de l'A-7 desapareixeran quan funcioni el nou radar tramCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos radars fixes de l’A-7 a Tarragona desapareixeran. Segons informen fonts del Servei Català de Trànsit, en el moment que es posi en funcionament el nou radar tram es desinstal·laran els dos dispositius fixes existents, ja que es troben situats dins els quatre quilòmetres que abasta el nou radar tram. Cal recordar que encara no se sap la data en què es posarà en marxa el nou dispositiu.

Mantenir la velocitat i evitar frenades

El nou radar de tram que s’ha instal·lat a l’A-7 a Tarragona, entre les zones del camp del Nàstic i el polígon comercial de les Gavarres, abasta una zona de control d’uns quatre quilòmetres en el quals hi ha establert un límit de velocitat constant màxim de 100 km/h. Aquesta és una de les característiques dels radars tram, és a dir, que en el seu àmbit de control sempre hagi un mateix límit de velocitat. Només d’aquesta manera es pot determinar quin és el límit mínim de temps amb el qual es pot fer tot el recorregut sense superar el límit establert.

En aquesta línia, el Servei Català de Trànsit explica que «amb aquest sistema es pretén que es respecti una velocitat de circulació homogènia en tot el tram de carretera i, a part de protegir un tram més llarg de carretera que un radar puntual, s’evitarà l'efecte de les frenades que es produeixen en alguns punts on únicament hi ha un radar fix».

Quan les càmeres de control capten la imatge d’un conductor que passa pel punt de control de sortida i ha fet els quatre quilòmetres en menys temps de l’establert, vol dir que ha superat el límit de velocitat del tram. Les dades són enviades al centre de control que iniciarà el procés sancionador.

Infografiaextretadel RACC, Reial Automòbil Club de Catalunya

tracking