Diari Més

La CUP i CDC critiquen la congelació dels impostos municipals

Els dos grups municipals asseguren que s'han assabentat de la congelació a través dels mitjans de comunicació

Imatge d'arxiu de Laia Estrada i Josep Martí.

La CUP i CDC critiquen la congelació dels impostos municipalsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les reaccions a la congelació dels impostos municipals de Tarragona anunciada aquest dimarts per l’equip de govern, format pels socialistes, els populars i Unió, no s’han fet esperar. El portaveu municipal de Convergència Democràtica de Catalunya, Albert Abelló, ha assegurat que les mesures són «insuficients i poc valentes», i que «els impostos s’han d’abaixar», fent referència a la «injusta i abusiva pujada d’impostos» de la passada legislatura duta a terme pel «mateix equip de govern». Segons recorda Abelló, aquest increment va ser d’un 10% en l’IBI del 2012, i d’un 9,5 en el mateix concepte el 2013, i un 9,5% d’augment en la taxa d’escombraries el 2012, que va ser del 7,8% el 2016 i del 7,6% el 2014. Aquesta, segons els convergents tarragonins, «no és la solució als problemes econòmics de l’Ajuntament».

La proposta que ha fet Abelló pels pressupostos municipals del 2016 és una «aposta per la reactivació econòmica i la generació de llocs de treball», a la vegada que reclama més bonificacions fiscals, tals com l’eliminació de la taxa per llicències d’obertura d’establiments. A més, Abelló afegeix que «sabent que tenen majoria no s’han molestat a comunicar la congelació a la resta de grups municipals». I és que segons asseguren des de CDC, s’han assabentat a través de la premsa de la nova mesura.

Les reaccions de la CUP

Per la seva banda, la CUP de Tarragona també valora negativament la nova congelació, a la vegada que lamenta que «no serà possible millorar les ordenances fiscals en el sentit que els més rics paguin més, perquè els més pobres puguin pagar menys». «Així s’evidencia que el PSC ha girat totalment l'esquena a les polítiques d'esquerra a la ciutat», sentencia Laia Estrada, la portaveu de la CUP Tarragona. Fent referència a les ajudes socials, el conseller Jordi Martí Font ha assegurat que «aquestes són insuficients, i gravant els grans capitals es podrien incrementar». Tant Martí com Estrada han afirmat que és «demagògia» la idea que la política fiscal «hagi de ser cosa del govern». Els cupaires també es mostren descontents perquèhan conegut la decisió a través dels mitjans de comunicació.

tracking