Diari Més

Trànsit

El nou radar de l'A7 no podrà multar els cotxes que s'incorporin a mig tram

El sistema només controla el temps entre els portals dins un recorregut de quatre quilòmetres

Vista del radar per tram de l'A-7 des del carrer de l'Internet.

El nou radar de l'A7 no podrà multar els cotxes que s'incorporin a mig tramCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nou radar per tram de l’A-7 no multarà a aquells cotxes que s’incorporin a mig tram i superin el límit de velocitat establert a la zona, 100 km/h. La causa és que hauran accedit a l’autovia per alguns dels accessos existents entre els dos portals que controlen els quatre quilòmetres del tram.

Així ho han confirmat fonts del Servei Català de Trànsit. Les càmeres instal·lades en els portals d’accés i sortida dels trams controlaran a tots els vehicles que circulin, però només se sancionaran a aquells que hagin superat la velocitat permesa com a mitjana en el conjunt del tram. Malgrat que la imatge del vehicle a més velocitat de la permesa quedarà enregistrada, aquesta no s’utilitzarà per a obrir cap expedient sancionador perquè aquest tipus de control no és el que realitza aquest nou radar tram, que només fotografia matrícula i hora dels vehicles que passin pel davant.

La paradoxa en aquest cas és que un radar pensat per aconseguir que no se superin els límits de velocitat permesos i reduir així la perillositat del tram, no serà útil en aquells casos de vehicles que s’incorporin al tram en qualsevol dels accessos existents (la rotonda d’accés des de la N-240, la incorporació des de l’A-27 o l’accés des de la rotonda del cementiri, per exemple) i que cometin la infracció de superar la velocitat permesa, poc o molt.

Mantenir la velocitat i evitar frenades

El nou radar de tram que s’ha instal·lat a l’A-7 a Tarragona, entre les zones del camp del Nàstic i el polígon comercial de les Gavarres, abasta una zona de control d’uns quatre quilòmetres en el quals hi ha establert un límit de velocitat constant màxim de 100 km/h. Aquesta és una de les característiques dels radars tram, és a dir, que en el seu àmbit de control sempre hagi un mateix límit de velocitat. Només d’aquesta manera es pot determinar quin és el límit mínim de temps amb el qual es pot fer tot el recorregut sense superar el límit establert.

En aquesta línia, elServeiCatalà de Trànsit explica que «amb aquest sistema es pretén que es respecti una velocitat de circulació homogènia en tot el tram de carretera i, a part de protegir un tram més llarg de carretera que un radar puntual, s’evitarà l'efecte de les frenades que es produeixen en alguns punts on únicament hi ha un radar fix».

Quan les càmeres de control capten la imatge d’un conductor que passa pel puntde control de sortidaiha fet els quatre quilòmetres en menys temps de l’establert,vol dir que ha superat el límitde velocitat del tram. Les dades són enviades al centre de control que iniciarà el procés sancionador.

tracking