Diari Més

Seguretat

El nou comissari provincial centrarà esforços a lluitar contra l'amenaça jihadista

Carlos Yubero reconeix que la seguretat dels Jocs del Mediterrani serà tot un repte i assumeix que el servei de documentació encara ha de millorar

Yubero és un bon coneixedor de la demarcació, ja que ha ocupat el càrrec a Reus des de 2012.

El nou comissari provincial centrarà esforços a lluitar contra l'amenaça jihadistaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La lluita antiterrorista, especialment la que fa referència a l'amenaça jihadista, serà un dels principals reptes que afrontarà el nou comissari en cap provincial del Cos Nacional de Policia a Tarragona, Carles Yubero, que va prendre possessióaquestpassat dimartsdel seu càrrec. L'alt comandament provincial prové de la comissaria de Reus, on va ingressar el 2012. Aquest fet, va dir, facilita que conegui profundament la zona i el tipus de delicte contra el qual s'ha d'actuar, dins de les competències que assoleix el cos. En tot moment, ha fet referència a l'estreta col·laboració que hi haurà amb els diferents cossos policials, tant amb Mossos d'Esquadra, i Guàrdia Civil, com amb les diferents policies locals. A la seva «presentació», el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, vad mencionar també la importància de tractar el tema terrorista com a prioritari i estudiar el seu impacte amb previsió. Yubero va qualificar els Jocs com un esdeveniment important, «no tan sols per a Espanya, sinó per la ciutat de Tarragona, i, com passa a la resta del món, actualment és un dels objectius fonamentals contra els quals hem de lluitar».

La delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, va remarcar la importància de preservar la seguretat dels turistes que arriben a la província, especialment per l'Aeroport de Reus i que, podrien escollir un altre destí si es sentissin insegurs. Les especials característiques d'una província que combina una important indústria petroquímica i un elevat trànsit de persones, requereix una protecció per part dels cossos policials que obliga a controlar i vigilar amb rigor. A l'acte també es va fer menció al fet que la Policia havia d'anar un pas endavant contra la delinqüència, especialment el cibercrim, una de les competències del Cos Nacional de Policia, que també té competències pel que fa a les investigacions dels fraus a la Seguretat Social, a l'explotació d'éssers humans, sexual i laboralment.

Quaranta anys d'experiència

Carlos Yubero, nascut el 1955, va ingressar a la Policia el 1977. El seu primer destí va ser el Port de Barcelona, al 1977. Posteriorment va ocupar càrrecs de responsabilitat a informació, seguretat ciutadana i Documentació a la Ciutat Comptal. Al desembre del 2011 va ascendir a comissari i des del 2012 exercia com a cap del Cuerpo Nacional de Policia a Reus. Yubero ha rebut 128 felicitacions públiques i ha estat mereixedor de quatre creus al Mérito Policial i cossos com la Policia Local de Reus i Salou el van guardonar per la seva professionalitat. Trencant la serietat d'un acte protocol·lari al que van assistir alcaldes, caps d'altres cossos policials i militars, Yubero va voler fer una curiosa predicció quan va dir que a la capital de la provincial seria feliç amb la seva família i va tenir un record especial per la seva esposa Rosiña, aixecant algun somriure entre els assistents.

El nou comissari en cap substitueix a Jorge Garcia, que es va jubilar recentment. Yubero és graduat en Criminologia per la Universitat Juan Carlos I. Tots a l'acte han valorat la seva bonhomia i professionalitat, que ha quedat demostrada al llarg dels seus anys a Reus.

tracking