Diari Més

Medi natural

Apareix un voltor desorientat al polígon Riu Clar de Tarragona

Van intentar capturar-lo sense èxit, ja que va fugir volant a una teulada

Alguns conductors van poder fotografiar-lo.

Apareix un voltor desorientat al polígon Riu Clar de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un voltor comú, una au rapinyaireque no és comuna a la Costa Daurada i molt menys a indrets tan urbanitzats i propers al mar com la ciutat de Tarragona, va aparèixer aquest dilluns al matí al polígon Riu Clar de la ciutat.

L’ocell descansava a sobre d’un vehicle aparcat i va copsar l’atenció d’alguns dels conductors que circulaven a la zona, als voltants del pàrquing de camions de mercaderies perilloses Lavaflix. L’albirament va produir-se pels volts de les dotze del migdia.

Segons un testimoni, «algú ha trucat perquè vinguessin a capturar-los, ja que semblava desorientat, però ha estat impossible perquè ha sortit volant i s’ha posat a la teulada d’una nau industrial».

A Catalunya, l’albirament de voltors allunyats dels seus territoris de l’interior s’ha convertit en un fet cada vegada més habitual, segons mostren els censos. Aquest fet pot respondre a motius diversos com ara la superpoblació o bé els canvis en la dispersió dels exemplars joves.

Els registres de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO) mostren més de 200 cites els últims anys a les comarques del litoral.

El fet de trobar-se tan lluny dels seus feus i les poques probabilitats de trobar menjar als nuclis de la costa, fa pràcticament impossible que els exemplars de voltor que, com el d’ahir, es troben desorientats a les urbs, arribin a reproduir-se en aquests indrets.

tracking