Diari Més

Festes

'La Festa per a tothom' compleix 25 anys d'història i de solidaritat

La gran fita és que aquesta iniciativa deix de ser un programa de voluntariat per ser un acte de participació

'La Festa per a tothom' compleix 25 anys d'història i de solidaritat

'La Festa per a tothom' compleix 25 anys d'història i de solidaritatChristel Torres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un any més, la 'Festa per a tothom' aconsegueixreuniruna àmpliamajoriade col·lectius de persones amb diferents capacitatsdel Camp de Tarragona per celebrarplegatsles Festes de Santa Tecla. Enguany, coincidint amb el 25è aniversari de la iniciativa, unes400 personess'hancongregat, aquest dissabte al migdia, al Balcó del Mediterraniper participarde les festes de la ciutat.

L'objectiud'aquest acteés integrari fer partícep a aquestes associacionsdins de la societat cultural i de la festa. Una fita assolida atèsque, com ha manifestat l'alcalde Josep Fèlix Ballesteros, "reflecteixque es tracta d'una festaper a tothomquan veiem la imatge d'ungegantamb una cadira de rodes". Així mateix, ha expressat que "la solidaritatfa possible que la Festa de Santa Teclasigui vista i viscuda per tots".

Un tret destacable, segonsha manifestat FerranRoca- cofundadorde la 'Festa per a tothom'- és que s'haaconseguitque un programa que va néixer l'any 1991 amb un caràcter de voluntariatsigui, ara, un acteamb un "gran èxit de participació".

Roca, alhora, ha recordatels orígensd'aquellprogramaconjuntde Servei Civil Internacional, que constava d'uncamp de treball amb gent d'arreu del món, la finalitat dels qual era treureal carrera la gent de la residència de Sant Salvador per fer-losparticiparde la festa. "En aquellaèpocano hi haviaservei públicadaptat, amb la qual cosavam començar amb un cotxede segona mà", ha explicatel cofundador. També ha ressaltatla col·laboració de l'empresaindustrial Dow tanteconòmica com humana, que des de l'any 2001 forma part del projecte.

Per la seva banda, Pitu Boronat, director de comunicació de la companyia, ha afegit que, durant tots aquests anys "hem treballatper millorar el desenvolupamenti evolucióde les cadires de rodes, que molts dels assistents necessitencom a mitjà de transport en el seu dia a dia".

La Festa ha estat amenitzadaamb la presència de gegants, castells, nanosi una xaranga.

tracking