Diari Més

Judicial

S'amplia la investigació pel cas de presumptes coaccions de José Estrada

Declaren com a causa complexa el procés iniciat arran de la denúncia de l’exmilitant Toni Teixidó

Toni Teixidó va presentar una denuncia contra Estrada per coaacions durant una assemblea de la CUP.

S'amplia la investigació pel cas de presumptes coaccions de José EstradaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La investigació del militant de la CUP de Tarragona José Estrada –pare de l’actual regidora Laia Estrada– s’amplia. El Jutjat d’Instrucció número 1 de Tarragona ha determinat el cas com a causa complexa, de manera que la investigació podrà allargar-se un màxim de 18 mesos i el procés continua al Jutjat Penal. Cal recordar que la investigació parteix de la denúncia de l’exmilitant de la formació tarragonina, Toni Teixidó, qui assegurava que, en una assemblea celebrada l’any 2014, «José Estrada em va insultar, amenaçar, em va dir de baixar al carrer i va intentar pegar-me». En aquells moments, Teixidó va detallar que feia poc que havia patit un accident i duia un collaret integral, de manera que «estava indefens».

Al juliol, el jutge va decretar aquesta complexitat de la causa i, el passat divendres, ja van comparèixer a testificar alguns dels testimonis.

No obstant això, des de la CUP de Tarragona expliquen que «nosaltres no hem rebut cap notificació i no tenim constància de res. L’única cosa que sabem és per la premsa».

Segons Teixidó, aquest nou pas judicial «servirà per poder recollir les proves necessàries d’allò que el jutge considera com un intent frustrat d’agressió, ja que el Secretariat Nacional i la Comissió de Garanties no ho ha volgut fer. Ha calgut anar a judici per aconseguir-ho».

En la reunió de la presumpta agressió, Teixidó hauria qüestionat que Laia Estrada fos la número 1 de la llista, quan en una assemblea anterior havia rebut un vot menys que un altre militant de la formació.

De fet, Toni Teixidó, va demanar, fa dues setmanes, al nou Secretariat Nacional de la formació que es revisés la seva expulsió. Teixidó, dos militants i una simpatitzant de la CUP demanaven que a aquest òrgan que «resolgui la situació de vulneració sistemàtica de drets a la CUP de Tarragona», a la vegada que reclamaven que es revisés el cas i se’ls escoltés en una reunió urgent.

Argumentaven que l’expulsió es va fer «sense recollir les proves d’àudio i testificals, vulnerant la normativa i estatuts interns i, presumptament també, la mateixa llei de partits». El Secretariat Nacional els va comunicar que estudiarà la petició, però sense reunir-se amb ells ni atendre les proves que aporten.

tracking