Diari Més

Societat

Les campanes de la Catedral, mudes a causa d'un llamp

No dónen l'hora des del passat dissabte 10 de setembre

Les campanes de la Catedral de Tarragona

Les campanes de la Catedral, mudes a causa d'un llampDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un llamp que va caure sobre la Catedral de Tarragona el passat dissabte 10 de setembreha provocat que les seves campanes no sonin des de llavors, tal i com afirma la publicació digital Circ de Tarragona. L’incident va avariar el sistema elèctric de les campanes, a més demalmetre el funcionament del sistema domòtic, ja que no hi ha una bona connexió a internet i hi ha alguns llums que fallen.

El Canonge Obrer de la Catedral, Joaquim Gras, ha explicat a la publicació digital que els presents en la Basílica el dissabte “van sentir un tro molt fort”. També aseguraque “es va cremar part de la instal·lació”, tot i que estan a l’espera que hi vagi un pèrit de l’asseguradora.

El responsable de l manteniment de la Catedral assegura que les campanes no havien estat aturades en tant de temps durant els darrers 6 anys: “Cada cop que hi ha tempesta passa alguna cosa, però només saltava el diferencial, o algun cop havia fallat el mecanisme”. Gras té la sospita que el causant pugui ser el parallamps, ja que afirma que està “al costat d’una de les campanes”. Cal dir que el sistema de no s’ha vist afectat en la seva totalitat, ja que les campanes sonen perfectament a l’interior de la Basílica.

Gras espera que les campanes puguin tornar a donar l’hora per Santa Tecla, tot i que afirma que no hi ha cap sistema de corda per poder-les fer sonar de manera manual.

tracking