Diari Més

Els voluntaris dels Jocs Mediterranis també són internacionals

Tres dels col·laboradors procedeixen d’Orà i fa menys de dos anys que viuen a Tarragona

Nicolas Kone, Naima Mimoun i Hicham Elghodasse, s'estan formant a Tarragona.

Els voluntaris dels Jocs Mediterranis també són internacionalsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Si cal, seré la persona que anirà a recollir les pilotes de tennis que s’escapen durant els partits». Així de convençut i amb molt d’humor, el jove Nicolas Kone mostra les ganes que té de participar en els Jocs Mediterranis del 2017 com a voluntari. Al seu costat també hi ha Hicham Elghodasse i Naima Mimoun. Tots tres comparteixen unes mateixes peculiaritats: procedeixen d’Orà, Algèria, fa menys de dos anys que viuen a Tarragona i formaran part de l’equip de voluntaris.

Tot i que encara no s’ha definit quina serà la tasca exacta que desenvoluparan, Hicham Elghodasse –de 24 anys– explica que «parlem francès, àrab i espanyol. De manera que, sobretot, ens interessa entrar en la secció de traducció o de protocol, tot i que farem tot el que ens demanin». Aquest fa gairebé dos anys que viu a la ciutat, ja que està formant-se en estudis de sistemes electrotècnics, mentre que els altres dos porten menys temps i estan cursant estudis d’Administració i Finances.

Per la seva banda, Naima Mimoun destaca que «vaig decidir apuntar-me com a voluntària per ajudar i conèixer gent». A més, considera que «els Jocs serviran per donar més visibilitat a la ciutat. Tothom coneix Barcelona i cal millorar la imatge i la notorietat de Tarragona, ja que té grans riqueses».

A la vegada, detalla que, en comparació amb el seu país, «aquí puc anar a córrer sense cap problema, a Algèria encara costa. Ara comença a haver la possibilitat que alguna noia vagi a córrer en camps tancats». Més enllà de les diferències entre països, els voluntaris també coincideixen a destacar la «bellesa» de la demarcació. Elghodasse explica que «no sabia que teníeu una província tan maca. Hem conegut la Mussara, Siurana i el Salt de la Reina Mora. M’encanta». Així mateix, Nicolas Kone –de 27 anys– assegura que «prefereixo la tranquil·litat de Tarragona, abans que Barcelona. És una ciutat on podeu fer de tot i és força oberta».

D’altra banda, el regidor dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor, celebra «la possibilitat de comptar amb joves que ja s’han adaptat a Tarragona i que compten amb un gran nivell acadèmic». A més, detalla que «dels més de 5.200 voluntaris que tenim, n’hi ha que són de França, Itàlia i Rússia, però també d’Agèria i de l’antiga Iugoslàvia». De fet, Orà, la ciutat d’aquests tres voluntaris serà la localitat que aplegarà els següents Jocs Mediterranis, l’any 2021.

tracking