Diari Més

Societat

L'ACTAC: una barreja de castells i solidaritat

Aquest dissabte dia 17 de setembre tindrà lloc la cinquena Marató Solidària a favor de l’AFANOC

Imatge de la plaça del Rei, en la passada edició de l'acte, organitzat per l'entitat castellera.

L'ACTAC: una barreja de castells i solidaritatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/es (ACTAC) es torna a posar les piles per celebrar la cinquena edició de la Marató Solidària a la plaça del Rei, en el marc de les festes de Santa Tecla. Enguany, els beneficis recaptats per l’entitat castellera aniran destinats a l’AFANOC, una associació que lluita contra el càncer infantil. La festa tindrà lloc aquest dissabte dia 17 de setembre i durarà des de les dotze del migdia fins a les quatre de la matinada.

El Vermut Folk amb el grup Balls a Plaça encetarà la jornada festiva. A la una del migdia serà el torn de la Ballada dels Gegantons del carrer Merceria, que tampoc es volen perdre l’acte solidari. A continuació, el mestre cuiner, Pitu Mosquits, serà l’encarregat de fer la fideuà popular, que es vendrà a preus populars a tots aquells que es vulguin apuntar. Per amenitzar l’hora del cafè, el grup de folk Fenya Rai oferirà els seus millors temes a la plaça del Rei. A partir d’un quart de sis de la tarda serà el torn del taller de balls, amb la col·laboració de TGNSwing. A les set hi haurà una classe de zumba dirigida pel gimnàs Shinus Sport. De nou a onze de la nit, la plaça del Rei descansarà per rebre l’actuació del grup King Morro que mostrarà la seva millor cara per les festes de Santa Tecla. L’acte solidari, organitzat per l’ACTAC posarà el punt final amb un dels grups de versions més emblemàtics del moment al Camp de Tarragona. Cat-Rock cantarà temes de rock català que ens transportarà a èpoques passades.

Tot això anirà acompanyat d’un servei de foodtrucks, d’un bar a preus populars i inflables pels més petits, durant tota la jornada.

L’Associació Cultural Tarragonina d’Amics/gues Castellers/es va néixer ara fa sis anys, però en fa cinc que celebra aquest acte solidari amb la intenció d’ajudar entitats de la ciutat a tirar endavant els seus projectes. «L’ACTAC està format per persones compromeses amb les causes socials. Ens sembla molt interessant combinar la passió pels castells amb aquesta part més solidària», explicava Ramon Gómez, president de l’entitat. La Lliga contra el Càncer, la Fundació Bonanit i la Muntanyeta són algunes de les entitats que han participat en les passades edicions. La d’enguany s’espera molt multitudinària, ja que com a novetat, l’acte s’allarga fins a les quatre del matí.

tracking