Diari Més

PATRIMONI

Cap de setmana de visites guiades al Museu del Port i a Casa Castellarnau

Els Museu d'Història i el del Port de sumen a les Jornades Europees del Patrimoni

Imatge d'arxiu d'una de les visites teatralitzades al Museu del Port.

El Museu d'Història i el del Port de sumen a les Jornades Europees del PatrimoniPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dies 16, 17 i 18 de setembre, se celebren els 25 anys de les Jornades Europees del Patrimoni, que estarán dedicades, en aquesta ocasió, a les persones que treballen per al coneixement, la difusió i la conservació del Patrimoni. Amb el lema de 'Patrimoni de tot@s' es posarà en relleu la cooperació multilateral de tots els agents necessaris per difondre i conservar el patrimoni cultural i per fomentar la màxima visibilitat de la participació ciutadana, el voluntariat, els col·lectius minoritaris, els projectes exemplars de col·laboració i finançament públic-privat i activitats en les quals les comunitats locals participin de la gestió i conservació del patrimoni.

A Tarragona, el Museu d'Història i el Museu del Port se sumaran a les activitats de les Jornades amb diverses propostes:

En el cas el Museu d'Història, s'han programat visites guiades a la Casa Castellarnau. Amb el títol d''Un Olimp tarragoní amb molt a dir', les visites es faran els dies 17 i 18 de setembre, d'11 a 12.30 h i aniran a càrrec de la historiadora de l'Art, Beatriz García Sánchez.

A Casa Castellarnau s'amaga un dels conjunts pictòrics més interessants i desconeguts de la Catalunya del segle XVIII. Segons la presentació de la visita: «Els Castellarnau ens fan l'ullet i ens donen les claus per entendre un món abans de les xarxes socials però amb les mateixes inquietuds i anhels. Avui més que mai podem entendre la importància de l'art com a vehicle de comunicació personal i social, i en aquest cas, a més, comencem a descobrir la sorprenent rellevància de Tarragona com a centre cultural en un segle poc valorat. Missatges xifrats amagats darrere déus i nimfes que treuen el cap al costat del mirall i que ens acostem a conèixer.»

Les visites són gratuïtes i cal fer reserva prèvia. L'aforament està limitat a 25 persones per visita. Per informació i reserves: A Casa Castellarnau. mht@tarragona.cat | 977 242 220 (de 10 a 13 h)

Per la seva banda, el Museu del Port de Tarragona ha programat unes visites teatralitzades, protagonitzada per un personatge històric, l'enginyer Ruiz d'Apodaca, enginyer i director de les obres del port a finals del segle XVIII, moment clau en la història del port perquè comença a dissenyar-se la fisonomia actual, amb la prolongació del dic de Llevant i la urbanització de la part baixa de la ciutat, com a zona d'habitatge dels oficis comercials i menestrals vinculats a la mar.

Les visites, d'uns 90 minuts de durada, estan programades pels dies 16 i 17 de setembre a les 20.30 h. L'activitat s'inicia al Museu del Port per a després, tot passejant, conèixer la història dels molls més antics del port fins a arribar al barri del Serrallo on es realitzarà un viatge en 'golondrina' per l'interior del port.

La visita és gratuïta però cal fer reserva prèvia. Per informació i reserves: museuport@porttarragona.cat | 977 259 400 extensions 4422 i 4411

El Museu del Port també ha programat, en aquest cas pel dia 18 de setembre, d'11 a 14 h, una Jornada de Portes Obertes al mateix museu.

tracking