Diari Més

Neteja

Denuncien l'aparició de rates i paneroles al carrer Merceria

Els veïns també detecten un focus de cuques al carrer Sant Domènech

Una rata al carrer Merceria.

Denuncien l'aparició de rates i paneroles al carrer MerceriaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns i comerciants de la Part Alta denuncien l’aparició de paneroles i rates en alguns dels carrers més transitats per turistes i visitants. De fet, en les darreres setmanes, diversos establiments del carrer Merceria han detectat com l’aparició d’aquests insectes es tornava a fer present i s’agreujava amb la presència d’alguns rosegadors. Una de les comerciants explica que «la situació és exagerada. Ja no podem més. Potser és perquè havíem estat molts dies sense pluja, però està clar que cal trobar una solució. No passen a netejar».

Així mateix, alguns veïns també asseguren que la proliferació d’aquests insectes també s’ha accentuat al carrer Sant Domènech. «És una bomba de rellotgeria. Hi ha un focus de sortida d’aquests animals i ningú està fent res per aturar-ho», defensen. A la vegada, un altre veí explica que «creiem que bona part dels problemes es deuen a un habitatge privat. Els propietaris no netegen el seu espai i s’hi ha creat una concentració de paneroles que ja no es pot controlar».

Pel que fa a l’afectació dels comerços, alguns propietaris del carrer Merceria lamenten que «hem d’estar tot el dia vigilant que no entrin a les nostres botigues. A més, no en teníem prou amb els insectes sinó que també hi ha rates, de grans dimensions». Bona part d’aquests expliquen que «hem alertat de la situació a l’Ajuntament a través del telèfon verd, però no ens arriba cap solució».

D’altra banda, alguns dels veïns reiteren que l’aparició d’aquests insectes va lligada «al mal estat de la Part Alta. La manca de neteja està mostrant, dia a dia, una imatge negativa de la nostra ciutat i això, de cara a les ganes de potenciar el turisme de qualitat, ens és francament perjudicial». Per aquest motiu, demanen que «elaborin un pla de neteja que sigui efectiu i capaç de respondre a situacions extremes com la que estem vivint en aquests moments. No ens serveixen les paraules, volem deixar de perseguir paneroles».

Denuncien l'aparició de rates i paneroles al carrer Merceria

Denuncien l'aparició de rates i paneroles al carrer MerceriaCedida

tracking