Diari Més

Indústria

Els principals actors de la indústria química i petroquímica, en una conferència a Tarragona

El Port de Tarragona ha organitzat la quarta edició de l'European Bulk Liquid Storage

Els assistents han destacat el bon posicionament del clúster ChemMed Tarragona.

Els principals actors de la indústria química i petroquímica, en una conferència a TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona ha acollit aquests darrers dos dies de la mà del Port de Tarragona la quarta edició de l’European Bulk Liquid Storage, la principal jornada europea del sector de l’emmagatzematge de productes químics i petroquímics. Han assistit a aquest esdeveniments els principals actors de la industria del sector: empreses petrolieres i químiques mundials, ports, terminals de tancs d’emmagatzematge i proveïdors pioners del sector, que han conegut l’especialització, serveis i avantatges competitius del clúster ChemMed Tarragona.

La importància d’infraestructures per al desenvolupament del negoci relacionat amb el sector químic ha estat una de les temàtiques en què les conferències han fet especial incidència. En aquesta línia el Port de Tarragona es posiciona com un port de primer nivell, amb el moll de la Química i el moll d’Hidrocarburs, amb unes terminals especialitzades d’emmagatzematge de líquids a dojo, i davant del potencial creixement de la industria química espanyola.

Per altra banda, els analistes experts del sector que hi ha assistit han destacat el bon posicionament del clúster ChemMed Tarragona per la seva ubicació geoestratègica al centre dels fluxos de comerç mundial, l’alta concentració d’indústria al territori. A més també han ressaltat les seves òptimes infraestructures que el permeten estar connectats amb els principals mercats com l’europeu, l’Orient Mitjà o l’Àfrica.

En aquesta nova edició de l’European Bulk Liquid Storage els assistents també ha fet debat sobre qüestions relacionades amb el sector com és la tendència del mercat, la diferència entre el nord i el sud d’Europa i les avantatges competitives dels ports i les terminals d’emmagatzematge.

ChemMed Tarragona acollirà una altra conferencia internacional

Cal destacar que ChemMed Tarragona acollirà una altra conferència a càrrec d’una prestigiosa empresa internacional el primer trimestre del proper any. L’esdeveniment se centrarà en l’anàlisi global del clúster ChemMed Tarragona com a hub de recolzament als altres principals hubs existents com el nord d’Europa Singapur, Estats Units o Emirats Àrabs.

tracking