Diari Més

'Batec de Santa Tecla', un documental que busca mecenes

El projecte de la productora Explai cerca finançament a Verkami per poder enregistrar un documental d'alta qualitat sobre les festes tarragonines

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La productora Explai ha posat en marxa una campanya de micromecenatge per a poder fer realitat la realització d'un documental sobre les Festes de Santa Tecla de Tarragona. Sota el nom de 'Batec de Santa Tecla', vol ser un documental de gran qualitat, amb imatges espectaculars i úniques amb la intenció d'oferir un punt de vista inèdit fins ara.

Segons exposen els seus promotors 'Batec de Santa Tecla' «és un projecte documental que vol donar un punt de vista únic de la Festa, no tan sols per les imatges, sinó també pel testimoni dels grans protagonistes, totes aquelles persones que participen activament a la festa i aquelles que la viuen d'una manera especial».

La intenció de la productora, indica, és la de centrar l'atenció narrativa del documental «en els sentiments i les emocions que els diversos actes d'aquesta festa transmeten als tarragonins, captant punts de vista únics i espectaculars i mostrant aquells instants que normalment passen desapercebuts per a l'ull humà».

Explai vol comptar amb la complicitat d'aquelles persones que viuen Santa Tecla des de fora i té previst convocar un concurs, 'Històries de Santa Tecla', per tal de seleccionar alguns dels protagonistes del documental.

Per poder tirar endavant el projecte, han obert un procés de recollida de fons a Verkami, on des de la productora expliquen els seus objectius de finançament: «Si arribem als 8.000 euros, ho destinarem al lloguer de material tècnic i a contractar l'equip humà necessari per a poder captar els millors instants de cada acte. Si arribem als 10.000 euros, crearem una BSO per al documental i assegurem la promoció i distribució nacional i internacional que un documental de Santa Tecla es mereix».

Des de la productora es proposen fer realitat «un projecte ambiciós i innovador». «Si arribem al nostre objectiu», afegeixen «assegurem el rodatge del documental, però encara ens quedarà un llarg camí per poder assolir el pressupost total del documental. Pel rodatge final d'aquest documental necessitarem comptar amb càmeres d'última generació que ens permetin captar en slowmotion i 4K aquells instants únics de les festes de Santa Tecla».

En el projecte obert a Verkami per trobar mecenes es preveuen diversos tipus d'aportacions, cadascuna d'elles amb un compromís de retorn diferent per part de la productora. Així hi ha des de la possibilitat d'aportar 10 € (i aparèixer en els crèdits d'agraïment del documental), fins a una aportació de 500 €, que dóna dret a acollir una reestrena del documental al local que vulgui el mecenes (una aportació pensada per a establiments comercials) amb la presència de l'equip, a més del logo de l'establiment als crèdits del documental, al tràiler i als DVD's, 2 DVD's del documental 'Batec de Santa Tecla', 2 samarretes del documental, 4 invitacions a l'estrena del documental en lloc preferent i 1 DVD del documental 'La Mirada de l'Àliga'.

Està previst que l'enregistrament del documental es realitzi durant les festes del 2017 i l'estrena, l'any següent, també durant Santa Tecla.

La productora

Explay és una productora audiovisual tarragonina que va néixer l'any 2011. Ha realitzat diversos projectes audiovisuals, com 'La Mirada de l'Àliga', un documental festiu per mostrar la Baixada de l'Àliga des d'un punt de vista únic. 'La Meva Àliga', projecte realitzat amb motiu del 30è aniversari de l'Àliga de Tarragona, i un documental de la carrera artística del cantant Raimon que actualment es troba en fase de realització. L'equip està format per Jeremy Alonso (Director), Carlos Gómez (director de fotografia), Andrea M. Torres (guió) i Xavi Pallarès (disseny gràfic).

De moment ja s'ha donat a conèixer el tràiler del documental, enregistrat durant la Santa Tecla de l'any passat.Des d'aquestENLLAÇ es pot accedir a la pàgina de Verkami on hi ha el projectedel 'Batec de Santa Tecla'.

Capçalera del trailer del documental

'Batec de Santa Tecla', un documental que busca mecenesDiari Més

tracking