Diari Més

Veïnal

Ballesteros, disposat a regular la proliferació de bars a la Part Alta

El batlle assegura que parlarà amb els veïns i obre portes a un pla d’usos

Ballesteros, disposat a regular la proliferació de bars a la Part Alta

Ballesteros, disposat a regular la proliferació de bars a la Part AltaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, està disposat a frenar la polèmica sorgida, en els darrers dies, arran de les queixes d’una nova plataforma de veïns de la Part Alta, coneguda com a Farts de Soroll a la Part Alta. Aquests, van convidar al batlle a fer nit a aquesta zona de la ciutat per tal d’entendre el patiment diari que suposa no poder dormir per sorolls i festes fins a elevades hores de la matinada.

En resposta, Ballesteros va manifestar que «jo he passat moltes nits a la Part Alta, de festa i de no festa i sé que és incòmode, en determinats moments, tal com passa en altres parts de la ciutat quan hi ha concerts o altres actes». No obstant això, va assegurar que «estem disposats a parlar amb els veïns i a evitar la proliferació de més bars i locals», una de les exigències que la plataforma formulava davant dels mitjans de comunicació, el passat dijous.

Per altra banda, però, reiterava que «és evident que les festes no les canviarem quan falta només un mes. Els actes tradicionals han de continuar tenint lloc a la Part Alta, però, pel que fa a alguns dels actes que no són tradicionals, podem plantejar altres emplaçaments sempre i quan encaixin». En aquest sentit, va voler destacar que «tot això els veïns ja ho saben». Pel que fa a controlar la proliferació d’establiments, bars i pubs, el batlle va recordar també que «per sort, la Part Alta té molta demanda. Si no fos així i els locals estiguessin abandonats, em preocuparia. És evident que haurem de buscar mètodes per regular-ho i que hi hagi altres tipus de negocis, més enllà dels souvenirs».

D’aquesta manera, va considerar que una de les vies que cal seguir per diversificar el comerç i els establiments al nucli antic de la ciutat és apostar per «comerços d’alimentació i d’artesania». Tanmateix va obrir les portes a crear un pla d’usos de la Part Alta. «Haurem de plantejar-nos quins són els indrets que estan més o menys saturats i, fins i tot, fer un pla d’usos, que en algun moment ja se n’havia parlat. És evident que tenir èxit a nivell turístic i com a ciutat, comporta alguns inconvenients», subratllava. Per tant, Ballesteros va esquivar les darreres crítiques assegurant que, de cara a l’any vinent, es podrà modificar el programa d’aquelles activitats no tradicionals i situar-les en altres indrets de la ciutat.

D’altra banda, la plataforma va reivindicar, la setmana passada, que Tarragona és una de les poques ciutats que no compta amb Mapa Acústic i, ara, l’Ajuntament ja l’ha encarregat.

tracking