Diari Més

Cultura

La normativa que regularà la música al carrer estarà enllestida a l'abril

El regidor Josep M. Prats es compromet a tenir un reglament «més clar» i ja ha encarregat el «mapa acústic» de la ciutat

La normativa que regularà la música al carrer estarà enllestida a l'abril

La normativa que regularà la música al carrer estarà enllestida a l'abrilCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona s’ha compromès a elaborar una normativa «més clara» i concreta que reguli els usos que es podrà fer de la música al carrer i als diferents espais de la ciutat. El regidor de Cultura, Josep Maria Prats, assegura que «buscarem el consens per donar lloc a una ordenança que no s’hagi de canviar cada dos per tres». Cal recordar que, aquest estiu, la polèmica a peu de carrer s’ha servit en safata de plata després que prohibissin les festes musicals a les guinguetes de platja i també tiressin enrere les peticions de diversos locals per oferir música en directe. Ara, el regidor es compromet a tenir enllestida aquesta normativa municipal «a l’abril, quan arribi la pròxima primavera i ja faci bon temps perquè els músics puguin tornar a sortir a tocar al carrer».

En aquest sentit, destaca que «no pot ser que la normativa depengui de mobilitat o de cultura, sinó que ha de ser transversal i ha de dependre de tothom». De moment, l’Ajuntament de Tarragona ja ha encarregat l’elaboració d’un mapa acústic de la ciutat, ja que és l’única de les capitals de província que no en té. Es tracta d’una eina obligatòria des del 2005 i l’objectiu principal de la qual és conèixer la realitat acústica de la ciutat, per tal de saber en quins espais s’ha d’incidir i quins equipaments poden instal·lar-se en cada zona. «Una vegada sapiguem en quins espais públics es pot fer soroll i en quins no, ens asseurem amb els músics per arribar a un consens i elaborar la normativa», defensa Prats.

El regidor considera que aquest mapa de capacitat acústica ja es podrà tenir enllestit de cara al novembre i, posteriorment, «només caldrà elaborar la normativa amb diversos agents de la ciutat i fer que passi pel plenari». L’objectiu final, doncs, és el de redactar una normativa d’Espectacles Públics a la Via Pública que anirà relacionada amb la regulació acústica de la ciutat. Així, Prats defensa que «es determinaran tots els casos, ja sigui l’horari i els llocs on les confraries de la Setmana Santa podran assajar, les festes a la platja i tot allò que tingui a veure amb el soroll i les activitats a l’aire lliure». Per la seva banda, el president de la recent creada Associació de Músics Professionals de Tarragona (AMUPRO), Carles Vergés, explica que «necessitem una normativa clara i esperem que aquesta arribi ben aviat i puguem tornar a tocar al carrer sense problemes».

tracking