Diari Més

Política

La CUP considera que el projecte de Santagadea hipoteca el futur de la ciutat

El grup creu que l’oferta és inviable econòmicament

Els consellers Laia Estrada i Jordi Martí han presentat el plec d'al·legacions contra el projecte de Sagessa

La CUP considera que el projecte de Santagadea hipoteca el futur de la ciutat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La CUP de Tarragona va presentar el passat divendres 2 de setembre al registre municipal el plec d’al·legacions al projecte presentat per l’empresa Santagadea Gestión SL, que fa referència a la gestió privada de l'Anella Mediterrània dels JocsMediterranis2017. El grup polític, que titlla aquesta oferta de despropòsit” i de “contrària als interessos de la ciutadania”, posa de relleu diversos punts del projecte en les seves al·legacions per “donar a conèixer a la població el contingut de la proposta”, tal i com afirma la consellera Laia Estrada.

El document d’al·legacions compta amb vint-i-quatre punts repartits en sis blocs. Aquests són la manca de fonament legal per situar el termini concessional en 40 anys; la desaparició del risc operacional via el cànon anual de 2,5 milions d’euros; la inviabilitat econòmica de la proposta, que contempla com a principal client de dues de les instal·lacions el Gimnàstic de Tarragona SAD; la possibilitat de modificar les tarifes i les indemnitzacions derivades; les conseqüències per al conjunt de polítiques públiques derivades d’haver de pagar anualment durant 40 anys 2,5 milions; i les implicacions de caràcter social que tindria un projecte que té el lucre com a objectiu.

Els consellers Martí i Estrada també han destacat que la concessió d’un cànon anual de 2,5 M€ durant un termini de temps prolongat condicionarà la política municipal, ja que hipoteca el futur de la ciutat, que comptarà amb menys diners per fer actuacions en l’àmbit esportiu, entre d’altres.

Per altra banda, Martí ha demanat explicacions al govern del procés dut a terme per tal que Santagadea presentés el projecte, ja que considera que hi ha “contradiccions entre el que han explicat l’alcalde i el conseller Villamayor a diversos mitjans”. També ha apuntat que hi ha contradiccions en la possibilitat que l’empresa reclami a l’Ajuntament els gairebé 180.000 euros del projecte tot i que no s'engegui, per la qual cosa ha demanat que el govern aclareixi si hi hauria una possibilitat real que això succeeixi.

tracking