Diari Més

Veïns

Veïns de la Part Alta es constitueixen en plataforma per 'recuperar' el barri

Exigeixen l'aturada de llicències de nous bars i restaurants i que els actes festius 'sorollosos' es reparteixin per la ciutat

Els carteristes continuen fent l'agost a la Part Alta i al Parc Central

Els carteristes continuen fent l'agost a la Part Alta i al Parc CentralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dijous s’oficialitzarà la presentació de la plataforma Farts de Soroll de la Part Alta de Tarragona en un acte que es realitzarà a la plaça de les Cols. La plataforma aplega veïns de la zona que demanen la dignificació del barri i que aquest es recuperi com espai ‘per a les persones’, intentant aconseguir l’equilibri «entre totes les persones que hi vivim, treballem i visitem la Part Alta», segons s’indica en el manifest que expressa l’ideari de la plataforma.

Entre les exigències dels veïns hi ha que des del consistori s’aturi la concessió de noves llicències d’hostaleria i oci. En aquest sentit, consideren que «la vida al barri s’ha tornat impossible, i la falta de descans perjudica la nostra salut». Afirmen que els locals no compleixen els horaris i tampoc compleixen amb els espais que tenen assignats al carrer ni les llicències que els pertoquen. Segons el manifest, «No tot s’hi val, no tot són ingressos o diners fàcils per l’Ajuntament».

Una de les conseqüències, segons els veïns, és la pèrdua de població: «moltes famílies estan marxant, cansades de no poder tenir un mínim de qualitat de vida».

En relació amb això, els veïns que marxen estan sent substituïts, afirmen, per llogaters turístics. «Proliferen els apartaments turístics», per als quals també reclamen una limitació. «Són els únics que poden aguantar aquesta situació, provocant l’augment el lloguer dels habitatges i trencants les relacions de veïnatge», i conclouen preguntant-se: «Volem això per la Part Alta? Un barri sense veïns?

Una de les conseqüències directes de l’increment del turisme en espais de convivència ha estat, segons els veïns, la pèrdua de comerç de proximitat, «cada vegada hi ha més tendes de ‘souvenirs’, botigues per turistes, restaurants i bars. Volem serveis bàsics, socials i culturals per a la població».

Els veïns que ara s’han constituït en plataforma centren les queixes en el soroll dels establiments i la pèrdua de població, però remarquen també altres aspectes, com el fet que «ja no hi ha lloc a la Part Alta per jugar, per asseure’s sense haver de consumir i per relacionar-nos».

La Part Alta és un espai on es concentren bona part de les convocatòries festives populars de les festes a la ciutat i això es farà més que evident aviat amb les Festes de Santa Tecla. Pels veïns, el barri és un espai «molt petit» i caldria, segons demanen, que els actes 'sorollosos de Tarragona' es reparteixin per la resta de la ciutat.

tracking