Diari Més

El pagament a la zona verda de Goya es posarà en marxa el 19 de setembre

Al llarg d’aquestes setmanes s’informarà els usuaris que estacionin de la nova modalitat i es tramitaran les noves targetes de residents

El pagament a la zona verda de Goya es posarà en marxa el 19 de setembre

El pagament a la zona verda de Goya es posarà en marxa el 19 de setembreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els controladors de les zones verdes començaran a realitzar la revisió dels tiquets d’estacionament de Goya a partir del dia 19, la tercera setmana de setembre. Així ho confirma Josep Acero, el president d’Aparcaments Municipals de Tarragona a Diari Més. Fins aleshores, al llarg d’aquests dies, els tècnics de l’Ajuntament realitzaran una «feina pedagògica» per tal d’explicar a veïns i ciutadans que aparquen a la zona, la nova modalitat d’estacionament. «Sempre hi ha uns quinze dies de cortesia perquè hi ha molta gent que no ho sap, en aquest temps se’ls hi fica un paper per informar-los. La posada en marxa definitiva la decidiran els tècnics», apuntava el dirigent popular.

El nombre de places que passen a ser de pagament ronda la setantena: hi ha les de l’interior de Goya i les que envolten la presó. En els propers dies s’iniciaran les tasques de col·locació de les màquines expenedores de tiquets, seran entre 4 o 5.

Residents contents

En general, la mesura ha estat molt ben rebuda al barri. «La zona verda es va demanar fa uns vuit anys, quan es va començar a construir El Corte Inglés. Sabíem que quan estigués enllestit, molta gent aprofitaria per aparcar aquí, ja que els hi sortiria gratis. Al barri hi ha un problema d’aparcament, ja que entre setmana cal sumar-hi la gent que va als jutjats i la que han d’anar a l’hospital Joan XXIII», desgranava Toni Villalobos, el nou president de l’Associació de veïns de Goya. A això s’hi sumava un petit nombre de conductors que optaven per deixar el seu vehicle estacionat durant diversos dies, en ser una zona cèntrica i alhora gratuïta.

Segons explica el representant veïnal, els residents havien arribat a un punt que no podien ni estacionar per anar a casa a dinar, «havies de perdre molt de temps per aparcar, venies a dinar i havies de deixar el cotxe de qualsevol forma, i és clar, les multes ens les acabaven posant a nosaltres». Així que el model de pagament havia estat reivindicat llargament des de l’entitat, de fet, els veïns s’havien arribat a plantejar, a tall de queixa divertida, vestir de verd durant les festes de barri del darrer cap de setmana, per tal de fer una crida per la zona verda.Finalment no va ser necessari, ja que des d’Aparcaments Municipals se’ls va garantir que al mes de setembre estaria ja tot repintat i en ple funcionament.

Ara, els veïns que es vulguin treure la targeta de residents hauran de passar en els propers dies per les oficines de l’aparcament Saavedra, per aportar la documentació del seu vehicle, el seu domicili i tot un seguit de dades més que se’ls demanaran per tal d’obtenir la targeta de resident. Amb aquest nou sistema podran aparcar per un preu simbòlic de 40 cèntims d’euro al dia –jornades festives gratuïtes–.

Tot i que la zona d’estacionament regulat encara no està en marxa –només s’ha pintat–, a Goya ja han notat la diferència: la gent de fora no s’atreveix a aparcar per por a ser multats, ja que tenen el dubte de si ja és efectiva la mesura. «Fins ara havies de perdre mitja hora fent voltes, però d’ençà que s’ha reobert el trànsit després de les festes, és com si visquéssim cada dia en un diumenge, quan sempre hi havia places buides. Ara ja no hi ha cap problema per aparcar», explicava Villalobos. De moment, segons explica l’Ajuntament per tranquil·litzar als ciutadans dubtosos, no s’ha de realitzar cap mena de pagament, a falta de parquímetres, no és necessari abonar la quantitat que se seleccioni tampoc a través de Telpark, l’aplicació mòbil que permet pagar l’import.

tracking