Diari Més

Medi Natural

Alliberen tres tortugues babaues que van néixer a la platja Llarga fa dos anys

Els exemplars són els únics de la posta localitzada l’octubre del 2014 que han sobreviscut

Les tres tortugues van néixer fa tres anys a Tarragona.

Alliberen tres tortugues babaues que van néixer a la platja Llarga fa gairebé dos anysAnna Fortuny

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dimecres s’han alliberat a la platja Llarga de Tarragona tres tortugues babaues (Caretta caretta), una espècie en perill d’extinció. Els exemplars que s’han deixat anar al mar pertanyen a la posta localitzada al mateix punt l’octubre del 2014 i són els únics que han sobreviscut al període de recuperació. Enmig d’una gran expectació de banyistes i d’un ampli dispositiu liderat pels tècnics de la Xarxa de Rescat de Fauna Marina de la Generalitat, els animals s’han endinsat finalment a la Mediterrània poc abans de les dotze del migdia.

Les tortugues, que van néixer amb poc més de 5 centímetres i 25 grams, arafan ara entre 25 i 29 centímetres i pesen entre 3 i 4,5 quilos. Durant el tempsque han estat ingressades, han seguit diversos tractaments de rehabilitació permillorar els problemes de mobilitat que presentaven, que van superar. La dietad’aquestes tortugues ha estat a base de peix blanc, peix blau i calamar.

Rebuda l’alta veterinària, ja estaven preparades per iniciar la seva vida a marobert.

Els emissors via satèl·lit que s’han col·locat a dues de les tortugues –amb unajut de la Fundación Banco Santander i la col·laboració de la UniversitatPolitècnica de València– permetran conèixer millor aquesta espècieamenaçada, de la qual es desconeixen molts aspectes dels seus primers anys,

com per exemple les zones on s’alimenten.Les tortugues també disposen de xips identificadors similars als que s’instal·len als animals de companyia.

L'alliberament de les tortugues ha despertat molta expectació.

Alliberen a Tarragona tres tortugues babaues que van néixer a la platja Llarga fa gairebé dos anysGEPEC

Moments previs a l'alliberament d'una de les tortugues.

Alliberen tres tortugues babaues que van néixer a la platja Llarga fa gairebé dos anysAnna Fortuny

Primer pla d'una de les tortugues babaues que s'han alliberat a Tarragona, amb un emissor via satèl·lit i amb una tècnica llegint el xip identificador que porta instal·lat, el 31 d'agost del 2016

animal, marina, exemplar, caretta, Llarga, Tarragona, xip, alliberament, fauna, platja, tortuga babauaACN

tracking