Diari Més

Trànsit

Instal·laran un nou radar per tram a l'A-7 a Tarragona

Aquests nous dispositius entren en funcionament al setembre

Instal·laran un nou radar per tram a l'A-7 a Tarragona

Instal·laran un nou radar per tram a l'A-7 a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Servei Català de Trànsit enllesteix els últims detalls per a la posada en marxa del nou sistema de radars per tram, a partir del mes de setembre. En total, són 10 els nous dispositius radar que es distribuiran en cinc punts al llarg de les carreteres catalanes. Un per a cada sentit de circulació. En aquesta última remesa, es preveu que Tarragona estigui controlada per aquesta nova tecnologia, en la circumval·lació a l’alçada del cementiri.

Els punts estratègics es localitzen en l'A7, la C-16, l'N-II i la C-66. L’objectiu dels radars per tram és calcular la velocitat mitjana dels cotxes en un tram concret de carretera i evitar, així, les frenades de sobte quan es detecta l'aparell per tal d’estalviar-se la corresponent multa de trànsit per excés de velocitat.

Amb aquesta iniciativa, Catalunya- pionera en la instal·lació d’aquests cinemòmetres- comptarà amb la presència 24 radars per tram arreu de 12 punts geogràfics diferents, que cobreixen ambdós sentits de la circulació.

El radar disposa d’un lector de matrícules i d’un mecanisme que calcula quant triga el cotxe a recórrer el tram que controla. L'aparell calcula la velocitat mitjana amb què ha circulat el vehicle i si supera el límit de la via, gestiona la multa.

Fa dos anys es va començar el desplegament dels radars per tram a tota la xarxa viària catalana i se'n van instal·lar 6 més. Entre ells el que té un tram més llarg de recorregut per calcular, 18 km, és el que hi ha a l'AP-7 a Amposta.

El primer radar per tram es va instal·lar l’any 2010 a l'N-230 al Túnel de Vielha. Té 6 km de llargada i està calculat que els vehicles han de trigar un temps mínim a creuar tot el túnel de 4,5 minuts. En cinc anys ,el radar va caçar 2.799 conductors que superaven el límit de velocitat.

En la segona tongada de radars per tram es van instal·lar 6 aparells en diversos punts negres de la xarxa viària catalana detectant 11.030 infraccions, només durant el primer mes de funcionament.

tracking