Diari Més

Imposen dues multes a un solar descuidat del carrer Estanislau Figueres

L’Ajuntament requereix al propietari de la finca que condicioni l’espai o ampliaran les sancions

El solar en qüestió es troba a al cantonada del carrer Sant Antoni Maria Claret i Estanislau Figueres.

Imposen dues multes a un solar descuidat del carrer Estanislau FigueresOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit imposar una segona multa coercitiva, valorada en un import de 1.001 euros, a un grup immobiliari que té en propietat un solar situat entre l’avinguda Estanislau Figueres i el carrer Sant Antoni Maria Claret, atès que el té en mal estat des de fa anys. Per segona vegada, doncs, el consistori requereix al propietari que procedeixi a cobrir sota control arqueològic les restes trobades en aquest espai i, a la vegada, que deixi «perfectament sanejades» les parets mitgeres per tal d’evitar la proliferació de coloms.

El requeriment també reclama un sistema que previngui de possibles problemes d’humitats i la pavimentació del solar, assegurant el seu desguàs cap al clavegueram i evitant-ne entrades d’aigua a les propietats veïnes de la finca. D’aquesta manera, des de l’Ajuntament volen aconseguir que aquest solar estigui en bones condicions i no sigui un focus de proliferació d’insectes o animals, així com d’acumulació de deixalles. A la vegada, la resolució que aquest dilluns es podia conèixer publicada al BOE (Butlletí Oficial de l’Estat) destacava que, en cas de nou incompliment, es procedirà a la imposició d’una tercera multa coercitiva que tindria un import d’entre 300 i 3.000 euros. Aquesta imposició es repetirà successivament, fins que el propietari acompleixi l’ordre.

D’altra banda, el propietari de la finca podrà presentar un recurs de reposició davant l’alcalde en el termini d’un mes a partir de la publicació d’aquest requeriment. També podria presentar, directament, un recurs contenciós administratiu davant dels jutjats de Tarragona, en el termini de dos mesos.Aquest tipus de sanció no és un fet aïllat, atès que l’Ajuntament ha d’utilitzar aquests recursos per aconseguir que espais privats –oberts als ulls de la ciutadania o de fàcil accés– mantinguin un aspecte correcte. De fet, una altra de les sancions més habituals es dóna quan un propietari deixa un habitatge buit i es despreocupa de tapiar o buscar mètodes que evitin la proliferació de coloms i brutícia.

Imatge de detall de la situació del solar.

Imposen dues multes a un solar descuidat del carrer Estanislau FigueresOlívia Molet

tracking