Diari Més

Successos

Els robatoris amb força a domicili creixen un 42% en el primer semestre

Tarragona destaca també per un augment d’aquests casos amb violència i intimidació i casos de danys

Els robatoris amb força de domicilis han crescut un 60% a Tarragona ciutat respecte de l'any passat

Els robatoris amb força de domicilis han crescut un 60% a Tarragona ciutat respecte de l'any passatCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els robatoris amb força a domicilis tornen a créixer. Durant el primer semestre de l’any, aquests han augmentat en un 42,4%, en comparació amb el mateix període de temps de l’any passat, a la ciutat de Tarragona. Així, s’ha passat de 245 casos als 349 actuals, en aquests sis mesos. Aquesta tendència de creixement també s’ha registrat pel que fa als robatoris amb violència i intimació. Concretament, respecte a l’any anterior i durant el primer semestre, s’han pogut detectar fins a 159 delictes d’aquest tipus quan, fa un any, la xifra només arribava fins als 113 casos. Ara bé, cal destacar que el municipi de Tarragona s’allunya força de la tendència delictiva a la resta de la demarcació.

Durant aquest mig any, només ha crescut en un 5,3% el nombre de robatoris amb ús de la violència i la intimidació i un 4,7% els robatoris amb força a habitatges. D’aquesta manera, cal recordar que no és la primera vegada que la ciutat de Tarragona viu aquesta situació. De fet, a principis d’estiu, l’Ajuntament va informar que posava en marxa una campanya conjunta entre la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra per tal de sensibilitzar la ciutadania sobre les mesures de seguretat i prevenció, especialment en aquells domicilis on ja s’han registrat robatoris amb anterioritat. Un altre municipi que també ha registrat cert augment en el robatori amb força a habitatges és Reus. Ha crescut un 8,1% el nombre de casos, en comparació amb el primer semestre de l’any anterior, mentre que han aconseguit reduir els robatoris amb violència i intimidació. Han disminuït en un 19,6%. Així, s’ha passat de 158 a 127.

D’altra banda, la ciutat de Tarragona també destaca per un augment dels delictes per danys. En sis mesos, segons dades del Ministeri d’Interior, s’ha incrementat en un 12,1% el seu nombre, arribant a un total de 425 casos.

També han pogut detectar un lleuger augment en delictes com la sostracció de vehicles de motor (1,5%) o les faltes (1,9%). Així com un cas d’homicidi i assassinat consumat. Per contra, el volum de furts s’ha reduït en un 4,3%. En clau provincial, la principal variació es dóna en els homicidis, ja que s’ha passat d’un a tres casos. Més enllà d’això, també ha crescut el tràfic de drogues (12,6%) i els danys (7,7%).

tracking