Diari Més

Societat

Guardar unes entrades d'Hombres G durant 29 anys té premi

Dues tarragonines guarden les entrades d'un concert que es va anul·lar fa 29 anys a Tarragona i el grup les convida al directe d'aquest divendres

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

David Summers, Daniel Mezquita, Javi Molina i Rafael Gutiérrez, integrants d'Hombres G, reben amb abraçades i petons a Maria Luisa Palacios i Anna Beltran, que estan molt nervioses i porten molts anys esperant aquest moment. I és que els integrants de la banda de Madrid les han convidat expressament al concert que han dut a terme a la Tàrraco Arena Plaça de Tarragona la nit d’aquest divendres, després que elles guardessin les entrades d'un concert que es va suspendre l'any 1987 a la ciutat.

La primera part de la història es remunta fins al mateix 1987, quan les dues amigues tarragonines van estar treballant durant tot l’estiu per poder comprar les entrades del concert d’Hombres G, que feien parada a Tarragona. Després de convèncer els pares perquè els deixessin anar al concert, les dues amigues, que llavors tenien 15 anys, van anar fins a la plaça de toros amb les ganes d’escoltar en directe les seves cançons preferides del grup madrileny. Però la pluja va arruïnar la cita, que es va haver de cancel·lar, i tan sols van poder gaudir de les primeres cançons del concert. «Llavors l’organització ens va dir que ens podien tornar els diners o bé podíem guardar l’entrada per quan el grup tornés a la ciutat», expliquen Maria Luisa i Anna, 29 anys després, que es van decidir, sense pensar-s’ho gaire, per la segona opció.

«Ara toquem millor»

Però la curiositat de la història és que no ha estat fins aquest 2016 que Hombres G han tornat a Tarragona per oferir-hi un concert, i elles han tingut la sort de poder aprofitar les entrades d’aquell 1987. «Ens va quedar una espina clavada per haver anul·lat el concert», explica David Summers, el cantant, «però per les circumstàncies del moment ens va ser impossible tornar a la ciutat». «Però han passat gairebé 30 anys i encara estem aquí, tocant les cançons que la gent esperava escoltar en aquella època», recorda. «I ara toquem millor també», diu entre riures Daniel Mezquita, que assegura que així podran gaudir d'un millor directe. «Però té mèrit el que han fet elles, qualsevol altre hagués agafat els diners enlloc de guardar l'entrada», riu tambéRafael Gutiérrez.

A través de Juan y Medio

La segona part de la història passa per Juan y Medio, que llavors treballava pel grup. El pare de Maria Luisa, en assabentar-se que aquest 26 d’agost Hombres G tocaven a la TAP, es va posar en contacte amb el presentador i productor a través del correu electrònic i li va explicar la història de la seva filla i la seva amiga. A Juan y Medio la història li va semblar «molt interessant i commovedora», tal com explica a través d’un àudio de Whatsapp que va fer arribar a un membre de l’staff d’Hombres G. Summers, Mezquita, Molina i Gutiérrez van acordar convidar les dues noies al concert de Tarragona, i trobar-se amb elles uns minuts abans del directe.

«Jo he vingut des de Londres expressament pel concert», explica Maria Luisa, que ara viu allà amb la seva parella i el seu fill. I l’Anna ha tornat abans de vacances expressament també. «Hem esperat 29 anys, així que estem molt contentes», expliquen molt emocionades les dues amigues. «Guardem les entrades però no sabem on són», confessen entre riures. Tot i això, igualment han pogut veure, per primera vegada, un dels seus grups preferits en directe i el que més il·lusió els ha fet, han conegut els integrants de la banda personalment.

Guardar unes entrades d'Hombres G durant 29 anys té premi

Guardar unes entrades d'Hombres G durant 29 anys té premiElena Pedrola

tracking