Diari Més

Convoquen una jornada de tancament a Joan XXIII en defensa de la sanitat

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat recolza les denúncies sobre l’hospital i el Sociosanitari

Convoquen una jornada de tancament a Joan XXIII en defensa de la sanitat

Convoquen una jornada de tancament a Joan XXIII en defensa de la sanitatCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona ha convocat pel pròxim 6 d’octubre una jornada de tancament de lluita a l’Hospital Joan XXIII per tal de defensar «el nostre hospital públic», segons explicaven en un comunicat. A més a més, es prepara ja una gran manifestació pel dissabte 22 d’octubre, on esperen congregar a bona part de la ciutadania, per tal de posar en valor una sanitat «100% pública, universal i de qualitat» i denunciar alhora «la privatització encoberta» del sistema de salut tarragoní. A banda, des del Grup de Treball, format per organitzacions polítiques, sindicats i persones a títol individual, es vol expressar una plena adhesió a la denúncia de la secció sindical de CGT de Joan XXIII, en relació a la suspensió de personal d’infermeria i d’atenció a l’usuari, i el tancament de llits durant aquest mes d’agost. «Aquesta situació novament provoca el patiment dels pacients, la sobrecàrrega i estrès dels professionals i l’increment de les llistes d’espera», apuntaven.

A més, el grup en defensa de la sanitat dóna ple suport a la denúncia de Metges de Catalunya, SATSE i CGT sobre el Sociosanitari Francolí, en relació al tancament de llits, la no contractació de personal durant les vacances i el creixement de la llista d’espera per ingrés. «És indignant i molt dolorós que es continuï fent negoci amb la salut del poble. Un poble sa és aquell que té cura de les seves gents. Estem i estarem sempre al costat dels pacients i de tot el personal sanitari que s’entrega generosament per mantenir viva la sanitat pública; per acompanyar-los en la lluita justa d’una sanitat pública, universal i de qualitat que ha d’estar sostinguda per un pilar major: la cura de la vida», apuntaven. «No permetrem el desmantellament dels centres sanitaris públics alhora que s’afavoreix a les empreses de la sanitat privada», reafirmaven.

Precisament aquest estiu s’ha engegat una nova campanya anomenada «Fora la privada de la pública» que ha inclòs xerrades, taules informatives, recollida d’assignatures en contra de l’activitat privada als centres públics, recollida de reclamacions sobre les llistes d’espera i una gran xerrada-debat que va congregar a desenes de persones dins el projecte La iMAGInada, al Camp de Mart. Aquest proper mes de setembre continuaran la seva lluita contra les retallades.

tracking