Diari Més

Infrastructures

Vías s'adjudica la passarel·la que unirà el centre de Tarragona amb la platja

L'adjudicatària aixecarà el projecte per 1,52 milions d'euros

Les obres de la passarel·la que creuarà les vies de tren començaran el 3 d'octubre

Les obres de la passarel·la que creuarà les vies de tren començaran el 3 d'octubreCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa Vías y Construcciones ha guanyat el concurs per aixecar la passarel·la que unirà el centre deTarragonaamb la platja, segons publica avui el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

L'Autoritat Portuària deTarragona(APT) finança les obres, que van sortir a licitació el mes de juny passat per un import net de 1.749.955,33 euros (2.117.445,95 euros amb IVA).

La taula de contractació l'ha adjudicat a l'empresa Vías y Construcciones per ser l'oferta econòmica més avantatjosa, amb un import net de 1.524.042,51 euros (1.844.091,44 euros amb IVA).

La passarel·la unirà la Baixada del Toro, al costat del Balcó del Mediterrani—un mirador al mar on arrenca la cèntrica Rambla Nova— i la platja del Miracle deTarragona.

Es tracta d'una estructura d'uns 300 metres de llargada, 3 d'amplada i 17 metres d'alçada; disposarà de rampa i dos ascensors, es tardarà uns 8 minuts a travessar-la i ajudarà a obrir la ciutat al mar.

Segons va anunciar l'Autoritat Portuària deTarragonaen presentar el projecte, el calendari previst és tenir el contracte a punt com a màxim el 2 de setembre i iniciar les obres el 3 d'octubre.

Just a l'octubre, el port preveu licitar les obres d'un nou tram de passeig marítim i adjudicar-lo al desembre, amb un import de sortida de poc més d'un milió d'euros.

El passeig tindrà carril bici, està pensat per a usos sobretot de vianants, suprimeix places d'aparcament i allà s'instal·laran la rampa i els ascensors de la passarel·la.

tracking