Diari Més

Societat

Entitats tarragonines demanen a les administracions que els cedeixin immobles en desús

La campanya que han engegat per sol·licitar-ho se centra en un total de 10 espais buits

Entitats tarragonines demanen a les administracions que els cedeixin alguns immobles en desús

Entitats tarragonines demanen a les administracions que els cedeixin alguns immobles en desúsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) ha engegat una campanyaque ja està corrent per les xarxes socials en què demana a administracions i empreses que cedeixin gratuïtament alguns immobles que actualment es troben en desús a les entitats de la ciutat.

Tot i que la llista de locals buits és àmplia, la CET s’ha centrat en deu: uns baixos municipals situats al costat de l’OMAC de Torreforta, uns altres ubicats al Mercat de Torreforta, la Ciutat de Repòs i Vacances, l’edifici de l’antiga residència Casablanca, el pàrquing Jaume I, la Tabacalera, la comissaria dels Mossos d’Esquadra a les Gavarres, el Banc d’Espanya, l’antiga seu de l’Autoritat Portuària i Mas Mallol (finca que havien ocupat els col·legis PAX i Olga Xirinacs fins que aquest últim es va tancar). La majoria d’aquests immobles són gestionats per l’Ajuntament o la Generalitat, exceptuant un parell que són de titularitat privada.

Des de la CET, que aglutina més de 80 associacions de diversos àmbits, costa d’entendre que hi hagi entitats que fa molt de temps que demanen un espai i mai han obtingut una resposta positiva, mentre a la vegada comproven com cada vegada hi ha més locals sense cap mena d’ús.De fet, la pròpia CET, que funciona des de fa més d’una dècada, fa anys que demana la cessió d’un immoble sense haver-ho aconseguit. És per aquest motiu que les associacions que conformen l’ens han decidit donar aquest pas endavant i properament demanaran de manera oficial a les administracions i a diverses empreses que comencin a donar vida a aquests recintes.

El president de la CET, Ángel Juárez, ha explicat que «fa molta ràbia que existeixin espais meravellosos que s’estan deteriorant a tota màquina sense que ningú mogui un dit. La solució és simple: que cedeixin els locals a les entitats, que no només ho agrairan per poder portar a terme les seves activitats, sinó que a més els cuidaran més que ningú. Fer-ho seria matar dos pardals d'un tret». Juárez és conscient que «alguns d’aquests immobles haurien de reformar-se, i n’hi ha d’altres que ja es troben parcialment ocupats. Però es tracta de donar-los-hi la màxima usabilitat possible i no desaprofitar allò que tenim. Per això demanem un esforç a administracions i empreses». Finalment, ha apuntat que «la nostra demanda no es restringeix només a les entitats de la CET, sinó a totes aquelles que tenen problemes similars. Les administracions han de cuidar el teixit associatiu perquè Tarragona ens necessita».

tracking