Diari Més

Els veïns de la Vall de l'Arrabassada alerten de la presència de paneroles

Volen un sistema que elimini els insectes que surten del clavegueram i Ematsa assegura que ja es controla

Els veïns de la Vall de l'Arrabassada alerten de la presència de paneroles

Els veïns de la Vall de l'Arrabassada alerten de la presència de panerolesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri de la Vall de l’Arrabassada no s’escapa de les paneroles. Una dotzena de veïns van sorprendre’s, aquest dimarts, quan van trobar-se desenes d’aquests insectes a peu de carrer. El president de l’Associació de Veïns de la Vall de l’Arrabassada, Josep Maria Bertran, detallava aquest passat dimecres que «la presència d’aquets insectes no és cap novetat. Fa deu anys que hi són presents». Ara bé, va subratllar que, «aquesta vegada, la peculiaritat rau en què han aparescut en carrers on mai s’havien vist».

Concretament, va explicar que l’acumulació d’insectes va produir-se en diferents espais dels carrers Mercè Rodoreda i Salvador Espriu. Habitualment, però, «ens n’hem trobat a tot el recinte del Parc de les Lletres Catalanes». Segons Bertran, aquest fet es produeix «poc després que l’empresa Ematsa apliqui el tractament per eliminar aquests insectes que són un problema a tota la ciutat».

Així, defensa que «el tipus d’insecticida que apliquen provoca que les paneroles fugin cap amunt i és, aleshores, quan s’escapen per diversos espais i ens les trobem a peu de carrer». Per tal de solucionar aquest problema, va demanar que «busquin un remei per fer seguiment de la sortida de paneroles. Cal que trobin la manera de controlar que aquests insectes no surtin corrents pels carrers i haguem de ser nosaltres qui els matem a cops d’escombra». Alguns veïns afirmaven que «molts matins ens hem hagut de fer guàrdia a la porta per evitar que aquests insectes entrin».

Per altra banda, des de l’Ajuntament de Tarragona van explicar que «ja es té en compte aquesta situació i, normalment, es coordina l’actuació d’Ematsa amb la del servei de neteja». En aquest sentit, van manifestar que «s’ha degut tractar d’un cas puntual en el qual s’ha tardat més del compte a l’hora de coordinar l’aplicació del tractament i el servei de neteja». A més, van explicar que, enguany, Ematsa ha estrenat un nou tractament que s’aplica a les tapes del clavegueram i que «s’ha comprovat que és més efectiu».

D’altra banda, els veïns recordaven que, més enllà de les paneroles, també hi ha la presència de rosegadors. «No hem d’oblidar que, anteriorment, aquesta zona era camp i és lògic que els animals reocupin el que havia estat el seu hàbitat natural», manifestava Bertran. A més, detallava que «en els darrers mesos es veuen menys ratolins, però hem pogut detectar que acostumen a sortir després de ploure».

tracking