Diari Més

Els veïns de la Móra acusen el consistori de «posar traves» a la festa del barri

No havien demanat el permís per celebrar la travessia i la Guàrdia Urbana va obrir una acta

Els veïns de la Móra acusen el consistori de «posar traves» a la festa del barri

Els veïns de la Móra acusen el consistori de «posar traves» a la festa del barriCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació de Veïns de La Móra Tamarit acusa l’Ajuntament de Tarragona de posar traves a l’hora de tirar endavant les festes de barri. El president de l’entitat, Francesc Garcia, assegura que «Domini Públic està duent a terme una pèssima gestió i l’únic que fa és posar impediments, mentre que els actes de les festes de Sant Magí i Santa Tecla tenen totes les facilitats». Per als veïns, la polèmica apareix durant la celebració de la vuitena Travessia Popular de la Móra-Tamarit, que va celebrar-se el passat 7 d’agost.

Garcia explica que «la Guàrdia Urbana ens va aixecar acta perquè, teòricament, hauríem d’haver demanat un permís a la direcció de Costes i no ho vam fer perquè no en sabíem res». A la vegada, defensa que, «amb aquesta acta, entenem que ens volem imposar una sanció econòmica, cosa que haurien pogut evitar, si ens haguessin alertat».En resposta, des de l’Ajuntament detallen que la decisió de sancionar a l’associació de veïns correspon a Costes i no al mateix consistori. A més, destaquen que la resta d’actes del programa de festes estaven legalment autoritzats per l’Ajuntament de Tarragona, atès que eren de la seva competència. Des de l’associació, asseguren també que «l’Ajuntament hauria estat sancionat per Costes de l’Estat l’any passat i, ara, enlloc d’alertar-nos del fet, prefereixen obrir-nos una acta».

Per altra banda, Francesc Garcia lamenta que «la regidora d’Esports, Mabel Negueruela, va venir perquè havia de fer entrega dels trofeus, però en conèixer que ens havien aixecat una acta, va marxar sense fer-ho». D’aquesta manera, el president de l’associació no entén «la manera de funcionar del consistori» i demana que «Cultura s’ocupi de la gestió de les festes de barri, enlloc de domini públic».

Un total de 92 nedadors van participar en la travessia el primer diumenge d’agost. L’acte, va aplegar tant a nedadors experimentats de diversos clubs de natació del Camp de Tarragona, com a aficionats. El vencedor va ser Joan Coll, un veí de la Móra que va marcar un temps de 17 minuts i 14 segons.Davant de l’elevada participació, l’entitat té clar que vol mantenir la tradició de la travessia en els pròxims anys i, de moment, «esperem saber si serem sancionats».

tracking