Diari Més

Es necessiten 30 voluntaris més per fer costat a pacients de Joan XXIII

Tàrraco Salut només ha aconseguit 6 noves incorporacions amb la crida que va fer fa un mes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tàrraco Salut, l’associació de voluntariat social dirigida al món hospitalari, va llençar fa un mes una crida a la ciutadania tarragonina: necessitaven més voluntaris per acompanyar als pacients a l’hospital Joan XXIII, al Sociosanitari Frnacolí i a les seves llars. Tot i la gran repercussió que va tenir la petició a les xarxes, només han aconseguit en aquestes darreres setmanes 6 nous voluntaris, una xifra que ni de lluny arriba al que l’entitat desitjava per tal de poder ampliar l’atenció que dóna. En aquests moments, sis pacients esperen acompanyament. Així ho han demanat ells, els seus familiars o els treballadors socials dels centres. Segons apunta Elisabet Pedret, presidenta de Tàrraco Salut, en les últimes setmanes «han vingut algunes persones, però només a informar-se. Algunes potser s’incorporen de cara al setembre... N’hi ha poques que vinguin i ho vegin clar».

Ara mateix aquesta entitat sense ànim de lucre compta amb una setantena de voluntaris –la xifra ha augmentat de forma exponencial amb els anys– però el desig dels seus responsables seria arribar al centenar, ja que hi ha molta feina a fer, i moltes persones soles als centres hospitalaris i a les llars que necessiten ajuda. Això serien 30 persones més.

«Farien falta per acompanyar a les persones al metge, per sortir al carrer a prendre el sol, passejar... Coses tan senzilles però que una persona gran no pot fer sola», explicava Pedret sobre l’atenció a les llars. De cara a la feina d’hospital, l’entitat afronta la demanda com pot, fent que els voluntaris passin per més d’un pacient, ja sigui estimulant-los mitjançant la lectura, acompanyant-los en recorreguts per dins del centre o estant al seu costat en els moments més difícils.

A Pediatria 28 voluntaris

Tàrraco Salut focalitza especialment la seva atenció en les persones grans i en els nens i nenes ingressats. A l’àrea de Pediatria de Joan XXIII hi ha 28 voluntaris de manera fixa, en diversos torns. Ells s’encarreguen de jugar amb els petits, oferint-los tallers i activitats, s’ocupen d’estar amb ells perquè els pares puguin fer gestions i d’altres tasques o, fins i tot, cobreixen els adults perquè puguin acudir a treballar. El Sociosanitari és la següent àrea on més personal es destina, entre 20 i 25 voluntaris acompanyen als malalts de llarga estada, en convalescència o en cures pal·liatives. Segueix el llistat l’atenció domiciliària, que actualment ocupa a una vintena de persones. «A mesura que anem tenint més recursos anem cobrint àrees on se’ns necessita», apuntava la responsable.

Per ser voluntari a l’hospital o a les llars, només calen ganes i il·lusió, no són necessaris estudis previs, «la formació la fem nosaltres, tant la inicial com la continuada», apuntava Pedret. L’edat tampoc és un inconvenient, Tàrraco Salut està obert a qualsevol persona major de 16 anys, «ara mateix la noia més jove té 17 anys i la persona més gran 79», comentava orgullosa la presidenta. Els ciutadans que s’apunten tampoc s’han de preocupar de l’horari, ja que no es demana una dedicació exclusiva, es pot triar l’horari i també el nombre d’hores que es vol estar, «només demanen un mínim de dues hores a la setmana, tot i que seria perfecte entre 4 i 6 hores», afegia la responsable. A banda, l’entitat procura que cada nou integrant se senti còmode en la seva tasca, és per això que busca el lloc idoni a les seves preferències, «posem a cadascú al lloc on se sent millor i on pot aportar més», deia Pedret. El que busquen especialment són persones prejubilades, «que tenen les necessitats cobertes i no tenen gaires obligacions», afegia.

Un vídeo que arrassa a la xarxa

Per tal de cridar l’atenció també dels joves de Tarragona, una noia de l’entitat ha realitzat un vídeo molt emotiu explicant la tasca de l’entitat, que ja s’ha compartit de forma massiva a les xarxes. En cinc dies ha aconseguit 25.000 reproduccions.

Per contactar amb Tàrraco Salut es pot trucar al 633 568 399.

Peluixos per ajudar a finançar Tàrraco Salut

Tàrraco Salut a banda de buscar voluntaris, també treballa en la recerca de finançament. Els seu personal «continua fent meravelles amb les manualitats», segons assegura l’entitat. Realitzen peluixos i altres tipus d’articles, tots a mà. «Amb la teva compra, estàs ajudant a créixer a aquesta associació», indiquen.

Es necessiten 30 voluntaris més per fer costat a pacients de Joan XXIII

Es necessiten 30 voluntaris més per fer costat a pacients de Joan XXIIICedida

La Audiencia Nacional desestima el último recurso sobre las protestas por el nuevo horario operativo y UGT estudia llevar la causa al Supremo

Es necessiten 30 voluntaris més per fer costat a pacients de Joan XXIIITàrraco Salut

tracking