Diari Més

Festes

Tarragona s'acomiada de Sant Magí

Després d’una setmana de celebracions i actes de tot tipus, la ciutat diu adéu a les festes petites amb el Seguici Popular

Tarragona s'acomiada de Sant Magí

Tarragona s'acomiada de Sant MagíElena Pedrola

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Grans i petits s’han reunit als carrers més cèntrics de la Part Alta de Tarragona per acomiadar les festes de Sant Magí 2016. Un any més, els elements del Seguici Popular de Tarragona han ballat al ritme de les seves cançons i han acompanyat la imatge del Sant, primer des de la plaça de la Font fins al Portal del Carro. Un cop finalitzada l’Anada a Processó, s’ha realitzat una segona volta des del Portal del Carro fins l’Arc de Sant Llorenç, passant per altres carrers de la Part Alta, juntament amb la creu processional, els infants representant la persecució i martiri de Sant Magí, els penons corporatius, els Ministrers de la Ciutat de Tarragona i el clergat.

Finalment, i després d’aquesta processó, el bust del Sant Magí ha dit adéu als tarragonins i tarragonines reunits a la capella del Portal del Carro amb l’entrada al santuari, que ha anat acompanyada del foc pirotècnic i dels trons de la Pirotècnia Igual de Canyelles, del Garraf.

Les colles castelleres de la ciutat, després de la intensa diada castellera viscuda durant el matí d’aquest divendres a la plaça de les Cols, també s’han acomiadat del Sant aixecant pilars caminants des de la plaça de la Pagesia. Finalment, el Seguici Popular ha reprès la tornada fins a la plaça de la Font per realitzar-hi la tanda de lluïment i posar punt i final amb ritme, música i bon ambient, al dia de Sant Magí d’aquest 2016.

tracking