Diari Més

Polèmica per la desfilada de la geganta del Port amb el pit fora

L’incident es va convertir en viral a les xarxes amb la fotografia d’una turista ensenyant el pit

Polèmica per la desfilada de la geganta del Port amb el pit fora

Polèmica per la desfilada de la geganta del Port amb el pit foraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes sempre deixen instants curiosos a la retina dels tarragonins. Dissabte passat, durant la tercera Trobada de Gegants i Nanos, celebrada en el marc de les festes de Sant Magí, la protagonista va ser Afrodita, la geganta del Barri del Port, que va desfilar pels principals carrers de la ciutat amb un pit al descobert. El ganxo del tirant dret del vestit rosa es va trencar, la qual cosa va significar que la geganta fes la cercavila mig despullada, fet que ha causat un rebombori a les xarxes socials.

La història va començar fa un mes durant una cercavila a Montbrió del Camp. La geganta Afrodita del Barri del Port va perdre el ganxo del tirant dret del vestit, deixant un pit al descobert. Aquest fet va causar la sorpresa de tots els presents. A mitjan de camí, durant una parada, els portants van tombar la geganta per arreglar-ho i col·locar bé el vestit. Tot va quedar en un ensurt.

Poc s’esperaven que, un mes després i en mig de les festes majors de la ciutat, l’Afrodita tornaria a sorprendre. Quan la geganta va arribar al carrer Compte de Rius, el ganxo va tornar a caure i el pit es va tornar a fer visible. «Alguns s’ho prenien amb humor, d’altres no els hi va fer gràcia», explica Adrià Recasens, membre de la junta de l’Associació de Veïns del Barri del Port. Durant el recorregut, eren molts els que es van escandalitzar. Alguns dels comentaris van ser «la geganta té calor» o «que marrana!». En la cercavila de dissabte, Afrodita no era l’única que ensenyava el pit, ja que també hi formava part la geganta neandertal que alleta un nadó.

Quan els gegants van plantar-se al pla de la Seu, una turista argentina va decidir solidaritzar-se amb la geganta i es va fer una fotografia ensenyant també el pit. Segons asseguren els veïns del Barri del Port, la noia va explicar que «a l’Argentina hi ha polèmica per les dones que alleten als seus fills en públic i jo vull solidaritzar-me amb la geganta sense pudor ni vergonya», explicava. L’episodi ha cobrat major força quan aquesta imatge s’ha convertit en viral a les xarxes socials.

L’entitat ha volgut deixar clar que el motiu pel qual Afrodita ha mostrat un pit en els últims esdeveniments és per la caiguda d’un dels ganxos del tirant. Han assegurat que, de cara Santa Tecla, el tema estarà solucionat.De totes maneres, l’entitat vol recordar que la geganta representa Afrodita, la deessa de l’Amor i de la sensualitat, que en les arts plàstiques sempre s’ha representat nua o semi nua. De fet, molts dels presents durant la cercavila es van sorprendre de la perfecció del pit, la qual cosa deixava entreveure que en un principi havia de sortir així. La seva parella, Neptú, «sempre ha sortit amb el tors al descobert sense causar cap tipus de reacció», explicava Recasens. No s’estudia fer cap reparació als gegants del Barri del Port, ja que l’any passat ja es van restaurar.

tracking