Diari Més

Els carteristes continuen fent l'agost a la Part Alta i al Parc Central

Tot i l’augment de presència policial a les zones de més afluència, els carteristes no paren de robar, sobretot a turistes

Els carteristes continuen fent l'agost a la Part Alta i al Parc Central

Els carteristes continuen fent l'agost a la Part Alta i al Parc CentralCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Quan arriba l’estiu, Tarragona es converteix en el paradís pels carteristes que tenen com a víctimes principals als turistes. Any rere any la història es repeteix, però els comerciants de la ciutat no s’acostumen. «Jo ja no vigilo si em roben articles de la botiga, quan arriba l’estiu he de vigilar que no robin als turistes», explica la dependenta d’una botiga situada a la Part Alta de la ciutat. I és que aquesta zona és una de les més sol·licitades per aquests grups de lladres que posen la mà a les bosses i butxaques.

Durant el mes de juliol, els propietaris de comerços de la Part Alta ja van alertar de la presència de carteristes a la zona. Tot i que la presència policial ha augmentat, els lladres continuen fent de les seves durant l’agost. Res els atura. Comerciants i policia tenen identificats als carteristes i, quan els veuen entrar a la botiga per caçar turistes despistats, els vigilen de ben a prop. «Quan els veiem entrar, avisem a la resta de comerços perquè estiguin atents», explica una dependenta.El modus operandi d’aquests grups és perfeccionista i acurat. Per norma general, actuen els dies de més aglomeració, com per exemple, els dissabtes. Segons expliquen alguns botiguers, els lladres es camuflen entre els turistes i despleguen un mapa o fan fotografies per dissimular.

Tot i que les carteres, les bosses de mà i les motxilles són el blanc perfecte, els mòbils i rellotges també els hi atrau l’atenció.

«Això és dolent per la ciutat, ja que els turistes marxen amb un mal record i no tornen», explicava el propietari d’una botiga del carrer Major. Una altra comerciant assegurava aquest dijous que «hem conegut diversos casos de carteristes perquè hi ha hagut clients que, una hora després d’haver comprat a la nostra botiga, ens han vingut a preguntar si havíem trobat la seva cartera». Un d’aquest cas va ser el d’una família russa que no van entendre com els havien pogut robar. Així mateix, diversos comerços de la zona coincideixen a explicar que, aquest estiu, hi ha una major presència de visitants estrangers, sobretot francesos, a la Part Alta. «Estem contents perquè hi ha molt més moviment que en altres temporades. Ara bé, de carteristes sempre n’hi ha hagut, cada any ens trobem en la mateixa situació», detalla un comerciant del carrer Merceria. Tot i l’augment de la presència policial, hi ha venedors que asseguren reconèixer els carteristes i detallen que «és un grup de persones que sempre està vigilant els turistes».

Un dels altres punts de la ciutat on es nota la presència de carteristes és al Parc Central. Tot i que des del centre comercial es nega, els botiguers i dependents asseguren que els lladres de carteres estan més vius que mai. Una dependenta d’una franquícia ubicada al Parc Central explicava aquest dijous que «enguany, els carteristes opten per fixar-se en els cotxets dels nadons. Les mares deixen allà la bosa i quan la van a buscar ja no hi és». També explicaven que a principis del mes d’agost, un noi amb una bicicleta es dedicava a robar els mòbils en el centre comercial. Mercedes Delgado, de la sabateria Marlo’s, va ser testimoni d’un robatori de motxilla a una clienta mentre li tornava el canvi de la compra. Els comerciants demanen més seguretat, que s’identifiquin els lladres i que se’ls hi passi una fotografia per saber qui són.

tracking