Diari Més

L'Ajuntament es replantejarà les barres dels Sedassos per Santa Tecla

La regidora de Festes s’ha compromès a revisar els criteris d’evacuació a petició dels restaurants

L'Ajuntament es replantejarà les barres dels Sedassos per Santa Tecla

L'Ajuntament es replantejarà les barres dels Sedassos per Santa TeclaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El consistori tarragoní ha assegurat, després de la problemàtica explicada al Diari Més, sobre la prohibició de posar barres als bars i restaurants de la plaça dels Sedassos durant les festes de Sant Magí, que es replantejarà la situació i es revisarà el pla d’autoprotecció de la plaça de la Font –que s’està elaborant actualment–, de cara Santa Tecla. I és que el consistori atribueix la decisió de prohibir posar les barres als Sedassos a les necessitats de Protecció Civil, ja que la plaça actuaria com a via d’evacuació en cas d’emergència. «Entenem que cada dia no es es viu el mateix nivell d’intensitat ni d’afluència, per tant, estudiarem la situació i de cara Santa Tecla informarem els establiments de la plaça dels Sedassos», explica Begoña Floria, regidora de Festes de l’Ajuntament de Tarragona.

En aquest moment, segons explica el consistori, s’està elaborant el pla d’autoprotecció. Mentrestant, els criteris que s’estan aplicant són els dels tècnics de l’Ajuntament. «Tots coincideixen en què la plaça dels Sedassos, com també el Portalet i el Cós del Bou, són les principals vies d’evacuació de la plaça de la Font», assegura la regidora. Tot i així, Floria s’ha compromès a revisar el pla d’autoprotecció i els criteris tècnics d’evacuació, atenint a la petició dels bars, «procurant trobar l’equilibri entre els veïns, «ja que entenem que cada dia no hi ha la mateixa afluència de gent a la plaça de la Font i que, per tant, podríem donar marge de maniobra per posar les barres als bars de la plaça dels Sedassos», explica Floria.

De moment, durant aquestes festes de Sant Magí segueix en peu la prohibició de posar barres als Sedassos. Fa aproximadament una setmana, l’Ajuntament va enviar el ban als propietaris dels bars i restaurants de la plaça, informant de la situació. En repetides ocasions, els establiments s’han mostrat disconformes amb aquesta decisió i van assegurar que «lluitarien fins al final per aconseguir treballar dignament», explicava Asunción Mazariegos, propietària de Les Bruixes. Els restaurants asseguren que durant les festes de Sant Magí i Santa Tecla és quan més treballen, «i si no ens posen obstacles, només ens queda tancar».

Per altra banda, l’Ajuntament es troba en mig dels restaurants i dels veïns, que tenen un conflicte a causa de les queixes dels veïns pel soroll que hi ha a la plaça a altes hores de la matinada. «En aquesta zona s’ha de fer pedagogia perquè s’hi viuen episodis de tensió», explicava Floria.

tracking