Diari Més

Unes festes de Sant Roc plenes de sentiment i estima pel barri

L’encarregat de portar la bandera del patró durant la processó va ser el fotògraf Josep Ferrer, de la botiga Fer-Vi, que va tancar l’any passat

Unes festes de Sant Roc plenes de sentiment i estima pel barri

Unes festes de Sant Roc plenes de sentiment i estima pel barriCarla Pomerol

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Teresina Vicens té 88 anys i en fa 62 que es va instal·lar al carrer Cós del Bou. Enguany, ha estat una de les protagonistes de les tradicionals festes de Sant Roc. «Mai abans s’havia pogut vestir de catalana, per això hem volgut que enguany fos la pubilla d’honor», explicava Silvia Petit, membre de la junta de l’Associació Cultural Sant Roc. «No m’esperava aquest reconeixement. He caminat més que cap altre any», explicava emocionada Teresina Vicens. I és que ahir, el Cós del Bou va acomiadar-se, després de tres intensos dies, de les festes del barri amb una processó que va viure molts moments que quedaran gravats a la memòria dels veïns del barri.

La processó, coneguda com la de les Coques, va començar amb una missa en honor a Sant Roc a l’església de Sant Francesc. A continuació, es van beneir les coques i es van repartir entre els assistents. En acabar, va començar una cercavila pels carrers més cèntrics de la Part Alta que va finalitzar al Cós del Bou. El Canó, el Drac de Sant Roc, les imatges dels sants, els abanderats, els Gegants Vells de la Ciutat, les pubilles i la Xaranga Tocabemolls van ser alguns dels elements que van participar en la processó en honor a Sant Roc.

Un dels protagonistes de l’acte va ser el fotògraf tarragoní Josep Ferrer, propietari de la botiga Fer-Vi, que va tancar el passat setembre després de 50 anys darrere del taulell del carrer Cós del Bou. Enguany, la junta va decidir que en Josep Ferrer fos l’encarregat de portar la bandera del Sant, acompanyat dels seus néts. «No puc estar més feliç. Vaig néixer al Cós del Bou, m’he enamorat en aquest carrer, m’he casat i, fins i tot, el meu fill va néixer aquí. Aquest barri és la meva vida, per això avui és un dia molt especial», explicava emocionat Josep Ferrer. Els seus néts havien de marxar de vacances, però l’avi els hi va demanar que es quedessin amb ell per lluir la bandera del barri. I així va ser.

Per altra banda, la bandera de la Mare de Déu va ser portada per la Colla Jove de Tarragona, que enguany es van emportar, per part de l’Associació Cultural Sant Roc, el premi de Canoners Honorífics, un reconeixement per la seva tasca i col·laboració especial en les festes del barri. «La Jove participa molt activament durant aquests dies, fins i tot ha impulsat una gran diada castellera», comentava Silvia Petit, membre de la junta.

Com ja és tradició, el carrer del Cós del Bou acull, durant les festes de Sant Roc, una capella feta amb robes –cuidades i elaborades per la pubilla d’honor, Teresina Vicens– que protegeix la imatge del patró del barri. Turistes i també veïns s’acostaven al santuari a fer-se fotografies i per demanar desitjos a la figura de Sant Roc.

Últim dia de vestits vells

Els ulls de la majoria dels tarragonins que van assistir a la processó estaven fixats als Gegants Vells de la Ciutat i del Cós del Bou. I és que ahir va ser l’última vegada que els Gegants van ballar amb els seus vestits antics. A partir d’avui a les dotze del migdia, les figures ja lluiran la nova indumentària. Segons ha pogut saber el Diari Més, els nous vestits mantindran els colors dels actuals però amagaran detalls dedicats al patró del barri, a Sant Roc.

Unes festes de Sant Roc plenes de sentiment i estima pel barri

Unes festes de Sant Roc plenes de sentiment i estima pel barriCarla Pomerol

tracking