Diari Més

Media Ambient

Una cadena humana per protegir la Platja Llarga de Tarragona

La Plataforma de la Platja Llarga demana l'abaratiment dels busos que van fins la platja, l'ús públic de l'aparcament de la Ciutat de Repòs i la modificació de la Llei de Costes

Una cadena humana per protegir la Platja Llarga de Tarragona

Una cadena humana per protegir la Platja Llarga de TarragonaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Plataformade la Platja Llargaorganitzauna cadenahumanael proper 20 d'agost per reclamar la protecció de la mateixa platjai els seus voltants. L'acte donarà el tret de sortida a les 9 del matí amb una caminadasolidària des de l'Amfiteatre de Tarragona. A les 11 es llegirà un manifest, i a les 12 tindrà lloc la cadena humana, que anirà de punta a punta de la platja Llarga, després de la recollida de firmes que durà a terme l'entitat per fer complir una sèrie de demandes que volen protegir legalment l'espai de la platja, convertirla Ciutat de Repòs i Vacances de Tarragona en un espai públic i l'habilitació d'un aparcament per a la platja Llarga, entre d'altres.

En primer lloc, la Plataforma demanala instauració de figures de protecció legals «tant a la zona marítima com a la terrestre d'aquesta part del litoral,ampliant l’Espai d’Interès Natural i la xarxa Natura 2000». Per altra banda, també fan la peticiód'ús públic delsaparcaments situats a lazona nord de la Ciutat de Repòs i Vacances, que «ens permetrien accedir a la platja sense sacrificar la natura». I és que tot i que l'entitat valora positivament la implementació de més transport públic que arriba a la platja Llarga, esdemanaque se'n redueixi elpreu, a més defacilitar l'accésper abicicleta i a peu i fer-los més segurs.

Resort hoteler a la Ciutat de Repòs

Una altra de les peticions que fa la Plataforma torna a tenir com a protagonista la Ciutat de Repòs i Vacances. Davant notícies de fa dos anys que asseguraven que la Ciutat podria ser el lloc escollit per fer-hi un resort hoteler, el grup s'hi mostra contrari i denuncia que «canviaria radicalment el model d'aquest tram de costa». Aquest fet el relacionen amb la Llei de Costes actual, que «permet l'especulació continuada del territori». És per això que la Plataforma també demana que aquesta llei es modifiqui. D'aquesta manera, el grup«lluita perquè la Ciutat de Repòssigui oberta a la ciutadania amb projectes sostenibles tenint en compte les necessitats socials i del territori reals», petició que no inclouria el turisme.

Una cadena humana per protegir la Platja Llarga de Tarragona

Una cadena humana per protegir la Platja Llarga de TarragonaACN

tracking