Diari Més

Festa Major

L'Aigua de Sant Magí emprèn el seu viatge cap a Tarragona

Els portants aniran acompanyats de la Societat Sant Antoni de Valls

L'aigua de Sant Magí viatja cap a Tarragona

L'aigua de Sant Magí viatja cap a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els portants de l'aigua de Sant Magí ja estan en marxa. Aquest dimarts van emprendre el seu tradicional trajecte des del santuari de Sant Magí de la Brufaganya i aquest dimecres ja han fet parada al Pont d'Armentera. El trajecte continua cap aSantes Creus, Vila-rodona i Bràfim, on passen l’última nit abans d’arribar a Tarragona.L’arribada està prevista el dijous 18, a les set de la tarda. Els portants tarragonins aniran acompanyats de la Societat Sant Antoni de Valls.

El dia 18 posen rumb cap a l’Argilaga, on seguiran per la Secuita i els Pallaresos, abans d’arribar als dipòsits d’Ematsa. Aquest dia és quan els carros i l’aigua entraran a la plaça de la Font i pujaran pel Portal del Carro, amb el Seguici de Sant Magí. A les nou de la nit, a la plaça dels Carros, l’Associació d’Amics de Sant Magí obrirà la capella perquè els participants puguin saludar al patró. Allà es ballarà una sardana.

Diu la llegenda...

Els portants de l’aigua renoven una tradició secular associada a les festes patronals d’estiu a Tarragona. En tenim constància des de l’any 1843, tot i que probablement és molt més antiga. La tradició es basa en el miracle de sant Magí.

Diu la llegenda que mentre Sant Magí era perseguit pels romans, va donar un cop de gaiato a una pedra de la cova on vivia i en va fer brollar l’aigua del riu Gaià, a la qual se li ha atribuït, durant segles, facultats miraculoses. Aquest indret de la Conca de Barberà s’ha convertit en un punt de pelegrinatge pels tarragonins. De la mateixa manera, alguns pobles i ciutats de Catalunya esperen l’aigua procedent del Santuari per a poder repartir-la entre els seus habitants, com és el cas de Tarragona en el mes d’agost.

tracking