Diari Més

Universitat

La URV se situa entre les 500 millors universitats del món

És la primera vegada que apareix classificada en el rànquing de Xangai

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-Ranking

La URV, la quarta universitat espanyola millor valorada pel U-RankingAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili es cola per primera vegada en el rànquing de les 500 millors universitats del món elaborat per la Universitat Jiao Tong de Xangai. Aquesta classificació, coneguda amb el nom de Rànquing de Xangai, està elaborada pel Centre per a les Universitats de Primera Categoria d’aquest centre xinès i s’ha donat a conèixer aquest dilluns. La universitat tarragonina està situada entre la posició 401 i la 500 i comparteix valoració amb les universitats del País Basc i la de València. Un total de dotze centres espanyols figuren al rànquing.

La Universitat de Barcelona se situa per tercer any consecutiu entre les 200 millors del món. En el grup comprès entre els llocs 200 i 300 s’hi troben la Universitat Autònoma de Madrid i a la Universitat de Granada.

Altres nou universitats, l'Autònoma de Barcelona, la Complutense de Madrid, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Politècnica de València, la Pompeu Fabra, la de Santiago de Compostel·la, se situen aquest any entre els llocs 301 al 400. En les posicions entre la 401 i la 500, s’hi troben la URV, la Universitat del País Basc i la Universitat de València.

Harvard lidera el rànquing per 14è any

En el rànquing acadèmic i després de la Universitat de Harvard, que segueix sent la número u en el món per catorzè any consecutiu, figuren a Stanford, Berkeley, Cambridge, MIT (Institut de Tecnologia de Massachusetts), Princeton, Oxford, Institut de Tecnologia de Califòrnia, Colúmbia i Chicago, com les deu millors.

Per elaborar la classificació es tenen en compte paràmetres de qualitat com a número de publicacions en revistes internacionals de prestigi reconegut i el número de cites dels treballs dels seus investigadors.

També considera el número de premis Nobel o medalles Fields (de Matemàtiques) que imparteixen classe en les seves aules o han estudiat en elles

tracking