Diari Més

La setena Travessa d'Andròmines espera assolir els 20 participants

Aquest dilluns arriba la competició a la platja del Miracle, amb premis esbojarrats per a tothom

La setena Travessa d'Andròmines espera assolir els 20 participants

La setena Travessa d'Andròmines espera assolir els 20 participantsCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Arriba un any més la Travessa d’Andròmines i com sempre, amb molt d’humor: «Com a Comitè Organitzador hem decidit proclamar de forma unilateral la independència de la secció marítima dels Jocs del Mediterrani», llegia un dels portaveus. La seva intenció –fictícia òbviament– és mostrar el potencial organitzador del col·lectiu, per realitzar, sota la seva direcció, els esports aquàtics de la competició olímpica, «qui millor per assumir aquesta tasca que una entitat com la nostra, amb 6 anys d’experiència organitzant jocs aquàtics a les nostres platges!», deien aquest dijous en la presentació.

Fora ja de bromes, aquest dilluns 15 d’agost, emmarcat dins del programa de festes de Sant Magí, és el torn de la setena Travessa d’Andròmines. Com ja se sap, l’objectiu de l’esdeveniment és aplegar a totes aquelles persones capaces d’idear i de construir qualsevol artefacte que floti i que es pugui utilitzar per transportar, a banda dels mateixos participants, l’aigua de Sant Magí. Es tracta d’anar fins a la zona de les boies de la platja del Miracle i tornar. Són uns 500 metres de competició en total.

A la categoria general, s’hi suma per cinquè any consecutiu la Travessa infantil i el concurs de fotografia. La planificació horària és la següent: a dos quarts d’onze es realitzarà la recepció de les andròmines a l’arena del Miracle, a dos quarts de dotze donarà el tret de sortida la infantil, i tres quarts més tard, a les dotze i quart, la travessa principal. Els premis, que són uns cantirs d’aigua esplèndids, ja estan llestos. N’hi haurà per als participants que aconsegueixin vessar en el seu itinerari, la menor quantitat d’aigua de Sant Magí, per als que arribin primers a la línia de meta, per als que presentin l’andròmina i el vestuari més original, per als que s’enfonsin primer, per als últims en arribar o fins i tot, per als que posin als seus companys en paranys. En definitiva, la qüestió és passar una bona estona gaudint de la companyia d’amics, tant el dia de la competició al mar, com en les llargues jornades preparatòries de l’artefacte.

L’organització vol arribar enguany als 20 participants en la categoria general. De fet, l’any passat es van quedar a les portes, aconseguint-ne 19. Esperen que aquesta vegada sí que es pugui assolir, tot i que a tres dies de la competició, encara ho desconeixen, «la gent s’acostuma a apuntar a l’últim dia». El reglament i els consells es poden trobar a androminestarragona.com.

tracking